Türkçe Olimpiyatları'nın yeni adresi

17 Aralık operasyonunun ardından Gülen Cemaati, Türkçe olimpiyatlarını Etiyopya'ya taşıdı.

Türkçe Olimpiyatları'nın yeni adresi
Türkçe Olimpiyatları'nın yeni adresi
GİRİŞ 24.05.2014 09:28 GÜNCELLEME 24.05.2014 11:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen Cemaati, Türkçe Olimpiyatları'nın daha dar kapsamlısını Etiyopya'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde 31 Mayıs günü düzenleyecek. Cemaat, bu organizasyona Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome'yi de davet etti. Organizasyon için Türkiye'den özel uçak kiralanarak 150 kadar iş adamı Etiyopya'ya getirilecek ve ülkenin başbakanı ile görüştürecek.

'YARDIM PARASIYLA YAPILACAK'

Cemaatin, her iki organizsyon için Etiyopya makamlarına yatırım güvencesi verdiği ve organizasyon, davetlilerin ulaşımı ve verilecek hediyeler için 2 milyon dolar harcadığı ileri sürüldü. Etiyopya'da yapılacak etkinliklerin masraflarının ise bölgeden toplanan yardım paraları ile karşılanacağı iddia edildi.

Türkiye'ye 'mesaj gönderecekler'

Cemaate yakın kaynaklar, Dil ve Kültür Festivali adı altında düzenlenecek olan etkinlik ile Türkiye'ye mesaj verileceğini dile getirdi. Etiyopya'daki etkinler için ABD'den bazı lobi firmalarının, Addis Ababa'da görüşmeler yaptığı ve Etiyopya'dan kolaylık istediği ileri sürüldü. Hükümete yönelik eylemleri ile gündeme gelen Cemaatin daha önce de okullarının Etiyopya'da kapatılmaması amacıyla ülkenin başbakanı ile görüştüğü kaydedildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez, pensilvanyaya gitsinler.. Turkiyede kandiracak adam kalmadi elhamdulillah.
    Cevapla
  • halkınta kendisi 9 yıl önce Şikayet Et
    17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra.... 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra ağızları ile kuş tutsalar kendilerini bu halka inandıramazlar. Bu halkı onlarca sene kandırdılar daha bu halk bu ayak oyunlarını yemez. Kendi devletlerine ihanetin âlâsını yaptılar. Halkımız bunların yüzünden çok para kaybetti. 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra faiz 4,5 dan 10 a çıktı. Dinimizin de onca sene diğer dinlerle diyalog yapacağız diye diye içini boşalttılar. İnternette "2004 Mardin dinler arası diyalog" diye aratın bakın neler yapılmış yazık yazık!
    Cevapla
  • İbrahim TUNA 9 yıl önce Şikayet Et
    gidebildikleri yere kadar ...... gidebildikleri yere kadar uzağa gitsinler. Aman bizden uzak olsunlarda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...