Ordu Büyükşehir’de 52 günü özetledi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediyesinin 52 günlük faaliyetlerini basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Ordu Büyükşehir’de 52 günü özetledi
Ordu Büyükşehir’de 52 günü özetledi
GİRİŞ 29.05.2014 18:43 GÜNCELLEME 29.05.2014 18:43

“Büyükşehirde İlk 52 Gün” adı ile gerçekleştirilen Basın Toplantısında, 30 Mart seçimlerinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapılanma ve faaliyetler süreci hakkında kamuoyunu bilgilendiren Başkan Enver Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyemiz, 19 İlçe, 728 Mahalle, 5952 km2 yüzölçümü ve 2014 Ocak ayı istatistiklerine göre 731.452 kişilik nüfusa ile bölgesinin en genç ve güçlü Büyükşehir Belediyesidir” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yaptığı sunum ile Ordu Büyükşehir Belediyenin 52 günlük hizmet sürecinin anlatıldığı basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri, basın  meslek kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı.

Başkan Enver Yılmaz, Ordu ilinin fiziki durumu ve sayısal verilerini aktararak başladığı sunumuna, Ordu Büyükşehir Belediyesinin nasıl bir yapılanma süreci geçirdiğini ve hangi çalışmaları gerçekleştirdiğini kamuoyu ile paylaşarak devam etti.

Her Şey Planlı, Her Şey Zamanında…

30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminden sonra kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesinin 19 İlçe, 728 Mahalle, 5952 km2 yüzölçümü olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “ 2014 Ocak ayı istatistiklerine göre 731.452 kişilik nüfusa sahip, bölgesinin en genç ve güçlü Büyükşehir Belediyesiyiz. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden önce tecrübeli ve donanımlı bir kadro ile Büyükşehir Belediyesini nasıl yöneteceğimizi tüm ayrıntıları ile planladık. 1 Nisan 2014’de işe başlayan ekibimiz, ilk önce Belediyemizin bütçesini ve teşkilat yapısını hazırladı. Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan bütçe ve teşkilat yapısından sonra yönetici ve personelimizin görevlendirmesi gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak Büyükşehir Belediyemize devrolan araç envanterleri çıkarılarak birimlere tahsisi yapıldı. Birimlerin çalışma ofislerine ve hizmet alanlarına göre tahsisi ve yerleştirilmeleri yapıldı. Birimlerimizin ofis mobilyaları, bilgisayar ve donanım ihtiyaçları karşılandı. İtfaiye, mezbaha, hal ve terminal gibi dış birimlerin insan kaynaklarının tespiti ile yerleşke, araç bakımından tetkiki ve planlanması yapıldı” dedi.

Çözüm Odaklı Hizmetin Adı; “Beyaz Masa” Oluşturuldu…

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilk hizmetlerinden birinin de “Beyaz Masa” olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Belediyemize gelen hemşerilerimizin işlerini takip sırasında kendilerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek taleplerini ve şikâyetlerini kabul edecek 10 kişilik beyaz masa ekibi oluşturuldu ve çalışmalarına başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi binasının 3 farklı giriş kapısında oluşturulan birimler, Belediye’ye gelen vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışma yapıyor. ‘Beyaz Masa’, Büyükşehir Belediyesi’ne gelen vatandaşın belediyede halledeceği işler için gideceği birime kadar eşlik ederek, bir anlamda danışmanlık hizmeti verirken, herhangi bir şikayet ve isteği olan vatandaşın da taleplerini not ederek ilgili birimlere ulaştırıyor” açıklamasını yaptı.

En Temel İşlerin Mevzuatını Hazırladık…

Sunumuna Büyükşehir Belediyesinin yapacağı iş ve işlemlerin belediye düzeyindeki kurumsal mevzuatının hazırlandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bu doğrultuda da öncelikli olarak İmza Yetkileri Yönergesi, İhale ve Satın Alma Genelgesi, Disiplin Amirleri Yönergesi ve Resmi Yazışmalar Yönergesinin hazırlanarak uygulamaya geçildiğini söyledi.

Kurum mevzuatı çerçevesinde ise Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Yönetmeliği hazırlandığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Bununla birlikte Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Yönetmeliği ve Belediyemiz öz gelirlerine ait ücret tarifesi hazırlanarak Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine sunuldu. Bu dönemde belediyemizin finansal durumuna ilişkin olarak Belediyemizin borç ve alacak envanteri çıkarılarak, Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunca devredilen borçların tespiti yapıldı. Belediyemize devredilen taşınır ve taşınmazlarla ilgili dosyaların ve Belediyemize devrolan ve devam eden; mal, hizmet ve yapım işlerine ait dosyaların tetkiki yapıldı” şeklinde konuştu.
 
Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantıları Yapıldı…

Büyükşehir Belediyesinin hizmet vermeye başlamasının ardından zaman zaman bilgilendirme ve koordinasyon toplantıları yaptıklarını da vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesine dönüşen Ordu İl Belediyesi,  tüzel kişiliği sonlandırılan Ordu İl Özel İdaresi personelleri ve ilçelerden Büyükşehir Belediyesine devrolan yönetici ve personelleriyle çok sayıda bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldığını ifade ederek, “Farklı tarihlerde 5 kurum içi koordinasyon toplantısı, 2 üst düzey yönetici toplantısı, 17 durum değerlendirme toplantısı, kurum personeline yönelik farklı konularda 3 defa hizmet içi eğitim toplantısı yapıldı” dedi.

Bilgi ve Tecrübeleri Paylaştık…

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptığını da belirten Başkan Yılmaz, “Ülkemizde mülki sınırları büyükşehir sınırları olan 2 belediyeden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bilgi ve tecrübe paylaşımları yapıldı. Bu süreçte Belediyemiz birimlerinden; Hukuk Müşavirliği, Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı personelleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; İZAYDAŞ yöneticileri, Park ve Bahçeler Ekipleri, Hafriyat Ekibi Belediyemizi ziyaret ederek öncelikli yapacağımız projeler konusunda bilgi paylaşımı yaptı” şeklinde konuştu.

Mega Projelerin Çalışmalarını Başlattık, Mevcut Projeleri Takip Ediyoruz…

Bu dönemde Ordu Büyükşehir Belediyesinin görev ve sorumluluk alanına giren büyük projeleri takip etmeye başladıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, mega projeler ve sürdürülen projelerle ilgili de şu açıklamaları yaptı;

“Düzenli Katı Atık Depolama yapılmayan ilimizde, hazırlanan ‘Düzenli Depolama Master Planı’ kapsamında 4 saha için proje hazırlıklarına başlandı. 2 sahanın ÇED ve İnşaat Uygulama Projeleri hazırlandı. İhale çalışmaları sürmektedir. 

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Tesisi imalat çalışmaları yakından takip edilmektedir.

Dünyanın 2. nci, ülkemizin ilk deniz dolgusu ile yapılan Ordu-Giresun Havaalanının yanında yapılması planlanan ve Belediyemize devredilen ‘Fındık Çikolata Park Projesi’nin uygulama projesi incelendi ve proje üzerinde yapılması gerekli tadilatlara karar verilerek proje tadilatları başlatıldı.

Yapımı devam eden belediye hizmet binasının Büyükşehir Belediyemize hizmet verecek şekilde kat ve yerleşim planları yeniden değerlendirildi ve uygulamaya konuldu.

Melet Irmağı Islahının Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, çevre düzenlemesinin ise Büyükşehir Belediyesince yapımı kararlaştırıldı.

Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla 2 adet batar-çıkar tünel geçidi için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak proje hazırlanması ve yatırım programına alınması kararlaştırıldı.

Orduluların yıllardır özlemini çektiği 27.000 kişilik Şehir Stadı için Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapıldı.

Büyükşehrimizde doğalgaz altyapısını güçlendirmeye ve doğalgaz kullanımını arttırmaya yönelik doğal gaz firması ile toplantılar organize edilerek, Ordu 2014 yatırımları birlikte planlandı.”

Çevreyi Bir Dantel Gibi İşliyoruz…

Park ve Bahçe Birimince bu dönemde çok sayıda refüj, kavşak ve parkın peyzajının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Çevreyi bir dantel gibi işleyeceğiz” dedi. Büyükşehir’in yapılanma sürecinin ardından yatırım çalışmalarımıza start verdiklerine de vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Artık Ordu’nun her bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini ve hizmetlerini vatandaşlarımız görmeye başlayacak. Doğal güzellikleriyle Karadeniz’in incisi olan Ordu, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile de farklılığına fark katmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Daha Konforlu Bir Ulaşım İçin Çalışıyoruz…

Başkan Enver Yılmaz sunumun devamında yaptığı açıklamada, Ordu’nun yol ağı ile ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Ulaşım sorunu çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yol çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ulaşım birimimiz bu dönemde, büyükşehrimizin hizmet alanının birçok noktasında, 65 km asfalt yol bakım ve onarımı, 170 km stabilize yol bakım ve onarımı gerçekleştirdi. Öncelikli olarak daha önce programa alınmış birçok noktadaki yatırımlarımızı tamamlamak istiyoruz. Yolları sağlıklı bir yapıya ulaştırmak için birçok ilçemizde altyapı çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın yol konusundaki bizlerden beklentilerine ilerleyen günlerde daha da ağırlık vereceğiz. Küçük ve orta ölçekli programların haricinde ana hatlardaki yatırımlarla, Ordu’nun yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacağız. Ulaşımdaki sorunları çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir” şeklinde ifadelerde bulundu.

OSKİ, Yapılanmasını Tamamlayarak Faaliyetlerine Başladı…

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşu OSKİ Genel Müdürlüğünün hizmet binasının hazırlanarak idari kadrosunun oluşturulduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “ OSKİ hizmetlerinin görülebilmesi için; hizmet alımı yoluyla personel alımı, kiralama yoluyla araç alımı, bilgi işlem sistemi için ihale hazırlıkları yapıldı ve tamamlandı. Yine İlimizin bütün içme suyu, atık su ve içme suyu arıtma tesisleri gezilerek mevcut durumları, çalışmaları fotoğraflandı, problemleri tespit edildi, çözüm önerileri ortaya konuldu. İl bütününde 19 adet ilçenin mevcut su kaynakları, depoları, içme suyu yaz mevsiminde yetersiz olan ilçelerin alternatif su kaynakları araştırıldı. İyileştirmeler için proje hazırlıkları başladı. Dağınık coğrafya sebebiyle, şube müdürlükleri ile şeflikler kurularak tahsilatların bankalardan yapılabilmesi için çalışmalara başlandı” açıklamasını yaptı.

Hayatın Her Alanında Yer Alıyoruz…

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile her noktada halkın yanında yer alacaklarının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, bunun ilk uygulamalarının da Regaip ve Miraç Kandilleri ile 1 Mayıs İşçi Bayramında Teleferiğin halka ücretsiz olarak hizmet vermesiyle örnek gösterdi.

“Geride kalan sürede, güzel günde sevinçlerimizi ve kötü günde acılarımızı hemşerilerimizle birlikte paylaştık” diyen Başkan Enver Yılmaz, “Halk için halkla birlikte olmaya bundan sonrada devam edeceğiz” dedi.

Logomuzu Belirledik…

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu dönemde web sitesinin yeniden tasarlanarak hizmete sunulduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, Kurumsal iletişim araçlarından telefon, mail, SMS altyapısında çalışmalar yapıldığını, kurumsal yönetim bilgi sisteminin kurulduğunu ve bunlarla ilgili eğitimlerin verildiğini açıkladı.

Toplam 73 bin 820 kişinin oy kullandığı logo kampanyası sonrasında Ordu Büyükşehir Belediyesinin logosunun belirlendiğini de hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, bu seçimin ‘’www.ordulogosunuseciyor.com’’ adresinden vatandaşların beğenisine sunulduğunu ifade ederek, 26 Mayıs tarihinde geniş bir katılımla logo tanıtımının yapıldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor