Tansiyon yükseldi! Müdahale var

Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerginlik hadsafhada! Jandarmadan müdahale başladı.

Tansiyon yükseldi! Müdahale var
Tansiyon yükseldi! Müdahale var
GİRİŞ 30.05.2014 09:31 GÜNCELLEME 30.05.2014 10:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere Jandarma ekiplere bu sabah saatlerinde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekip biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Lice ve Hani ilçelerinde bir grubun yol kesip, hendek kazarak, bazı araçların anahtarlarına el koyması nedeniyle yaşanan gerginlik sürüyor.     

Bölgede "Kalekol" yapıldığını iddia ederek Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişimlerinde bulunan yüzleri kapalı gruba müdahale edildi.
     
Güvenlik güçlerine molotofkokteyli, havaifişek ve taş atan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verildi.
     
Trafiğin kontrollü sağlandığı bölgede gerginlik devam ediyor
      
''GEREKLİ TEDBİR ALINMIŞTIR''
      
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal grupların Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişiminde bulunduğu belirtildi.
     
Güvenlik güçlerinin vatandaşların can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 "Bölgede gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret mahallesi ile Hani-Çağıl mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."

YORUMLAR 7
  • Zeynel İçalan 9 yıl önce Şikayet Et
    Molotof Suç değilmiydi?. Molotof bomba kapsamına grimişti diye hatırlıyorum, jandarma niye kurşun sıkmıyor?
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    tarlalarda uyşturucu var.. pkk bahane... o uyuşturucu maddelerin sağ salim toplanıp işlenip piyasaya sunulması için kaos ortamı gerekiyor.. yapılan prvokasyonlar tamamen o uyuşturucu tacirlerinin rahat iş yapabilmelerini sağlamak içindir.. kimsenin ne pkk ne başka bir derdi yok.. dünyanın en büyük uyuşturucu tarlaları o bölgede.. ne kolombiya ne bolivya ne meksika ne şili ne rusya ne iran ne afganistan ne balkanlar.. ne sicilya.. dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok uyuşturucu ekilmemiştir.. ben bingöllüyüm.. ben söylüyorum.. duyuyoruz sağdan soldan.. bu işi yapanların kralları orada.. mahallelerde esrar içme yaşı düşmüş 12-13 e..
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    bölge halkına . sizler vatandaş olarak bunlara müsaade etmemelisiniz.bölgenin geleceği için çok önemli bir süreçten geçiliyor ve inanın bu fırsatı birdaha yakalayabilirmiyiz bilmiyorum.provakatörlere izin vermeyin...
    Cevapla
  • Bekir Soysal 9 yıl önce Şikayet Et
    Hram Olsun. O sapik pkk yandaslari akilsizl mahluklar sizi böyle tasaron olrak kullanirlar sonrada bir sey yaptik sanarsiniz,bu devlette elektirigi kacak kullnana sizsiniz ala vere dala vere yapip bütün sosyal haklardan yararlanan siz,yolda yürürken her hangi bir catidan kafaniza tas düsse devletei mahkemeye veren yine sizsiniz,tazminatne kadar aliriz diye hesebini yaparsiniz,biz hep ezildik ayagina yatip mmemleketin otuzbes senedir anasini aglattiniz siz ne hain siniz siz ne haram zadesiniz.Aslinda bu devleti yikmak isteyen hainlere tolerens göstermeyeceksin begenmiyorsun? yol acik git cehennemin dibine zebaniler sizi ve sizin gibi hainleri bekliyor.YASIN CEHENNEM ZALIMLER ICIN:Yediginiz bir bugday tanesi bile haram olsun.Sözümüz Vatan millet düsmanlarina.
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın iki tane polisini getirin. bir hafta içinde terör bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...