"Barışı getirenlerin ayakkabısından su içeriz"

Çocuğu dağa çıkarılan ailelerin adına açıklama yapan Selami Eren, "Biz barışı getirenlerin ayakkabılarından su içmeye hazırız" dedi.

"Barışı getirenlerin ayakkabısından su içeriz"
"Barışı getirenlerin ayakkabısından su içeriz"
GİRİŞ 30.05.2014 17:15 GÜNCELLEME 30.05.2014 17:15

Diyarbakır’da PKK’nın dağa götürdüğü çocuklarının bırakılması için 19 Mayıs gününden itibaren oturma eylemi yapan ailelerden bazıları eylemlerine ara verdiklerini açıkladı. Aileler adına açıklama yapan Fırat Aydın Eren’in babası Selami Eren, "Biz barışı getirenlerin ayakkabılarından su içmeye hazırız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde oturma eylemini yapan ve son katılımlarla birlikte 72’ye ulaşan ailelerden bazıları bugün eylemlerine ara verdiklerini açıkladı. Aralarında toplantı yapan bazı aileler yaşanabilecek bazı gelişmelere fırsat vermek adına eylemlerine ara verme kararı aldıklarını dile getirdi. Aileler adına açıklama yapan PKK tarafından kaçırılan Fırat Aydın Eren’in babası Selami Eren, "19 Mayıs tarihinde 2 aile ile başlattığımız eylem 72 aileye ulaşmış durumda. Eylemimizi 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde bitireceğimizi söylemiştik. Bugün Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan’ın açıklaması bize olumlu gelişmeler olduğunu gösterdi. Çünkü bu barış sürecinde çocukların dağdan indirme talimatı verecek kişilerden birinin Abdullah Öcalan olduğunu biliyoruz. Onun bu şekilde bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Barış sürecinin hızlanması için bu eyleme ara veriyoruz" dedi.

"BİZLER BALDIRAN ŞERBETİNİ SİZİN ADINIZA İÇMEYE HAZIRIZ"

Açıklamasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan Selami Eren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, barış için kendilerinin baldıran şerbeti içmeye hazır olduklarını söyledi. Eren, "Sayın Başbakanım barış için baldıran şerbeti içmeye hazır olduğunuzu söylemiştiniz. Bizler baldıran şerbetini sizin adınıza içmeye hazırız, yeter ki ülkemize barış gelsin. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa biz hazırız. Demirtaş’tan da beklentimiz daha fazla bu işe katkı sağlamasıdır. Tüm toplumsal kesimlerin harekete geçirilmesini istiyoruz. Kamuoyunda barış tartışılıyorsa 2 ailenin başlattığı eylemden dolayıdır. Eylemimize şuan ara veriyoruz, oluşacak gelişmelere göre belki tekrar eylem yapma kararı alabiliriz. Kan akmasını istemiyoruz. Çocuğumun sağ salim dağdan inip aramıza gelmesini istiyoruz. Amacımız barışın gelmesi için tarafların daha rahat rol oynamasına fırsat vermekti. Biz aileler canımızı taşın altına koymaya hazırız. Biz barışı getirenlerin ayakkabılarından su içmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı