Acılı annelerden anlamlı kampanya

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, eylem yaptıkları Dağkapı Meydanı’nda engelliler için mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Acılı annelerden anlamlı kampanya
Acılı annelerden anlamlı kampanya
GİRİŞ 18.06.2014 12:32 GÜNCELLEME 18.06.2014 12:32

Geçtiğimiz gün Samsun’da bedensel engellilere tekerlekli sandalye almak için toplanan 600 kilogram mavi kapak çalınmıştı. Bunun üzerine, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda eylem yapan anneler, çadırlarında kurdukları poşetleri mavi kapaklarla doldurup Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ne göndereceklerini söyledi. Perihan ve Hayriye Gözlügül’ün annesi Bedriye Gözlügül, sadece kendi evlatlarını değil, tüm Türkiye’nin evlatlarını düşündüklerini söyledi. Güzlügül, "Her insan bir engelli adayıdır, insanların öyle düşünüp yaşaması lazım, engelli olamam veya evlatlarımız yanımızda ayrılmaz diye bir düşünce olmaması lazım. Bende öyle düşünüyordum aslında, ama ne yazık ki benim başıma geldi. Ama hiçbir anne bunu yaşamasın, anneler çocuklarının engelli olmasını veya kaçırılmasını istemez. Annelik başka bir duygudur. Samsun’da çalınan kapaklara destek amaçlı mavi kapak topluyoruz ve umarım bizim de bir faydamız olur engelli evlatlarımıza. Bizim yüreğimiz yandı, engelli çocuğu olan annelerin yüreği yanmasın’’diye konuştu.

Efekan Toklar’ın annesi Süreyye Toklar ise, Samsun’da bedensel engelliler için toplanan kapakların çalındığını televizyonlardan izlediklerini söyledi. Toklar, "Televizyonlarda gördük Samsunda yaşananları. Annelerimizle beraber bir karar oluşturduk ve mavi kapak kampanyasını başlattık. İçtiğimiz su ve çevredeki su şişesi kapaklarını topluyoruz. Ambalaj yapıp Samsun’a yardım etmek için göndereceğiz, oturduğumuz yerden çocuklarımızın gelmesini beklerken aynı zamanda engelli evlatlarımıza bir faydamız olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı