AYM'den Hanefi Avcı için flaş karar

AYM, Hanefi Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

AYM'den Hanefi Avcı için flaş karar
AYM'den Hanefi Avcı için flaş karar
GİRİŞ 19.06.2014 00:15 GÜNCELLEME 19.06.2014 00:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesinin, Devrimci Karargah Örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan, Odatv Davası kapsamında yargılaması devam eden eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Tutukluluk gerekçeleri yetersiz olduğu için" haklarının ihlal edildiğine karar verdiği öğrenildi.

 

Yüksek Mahkeme heyeti, 4 yıldır tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın bireysel başvurusunu sonuçlandırmıştı. Heyet, Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi heyetinin, "Avcı'nın tutukluluk gerekçelerinin yetersiz olması" nedeniyle ihlal kararı verdiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Remzi Altunkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    sana kim dedi padisahlara kafa tut diye. bak akp hükümdarligina kafa tutan ister dürüst olsun iste sucli kellesi vurulur iki yag yak akp den tarafa serbest kaldin yada pkk ya acilima destek cik serbestsin sana ne masonlardan hala israile para diye yalvariyoruz ükeyi anlatmak sanami kaldi otur yerinde
    Cevapla
  • yasin yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    sahipsiz insan . olunca en son çıkar. İade-i itibar yapılmalı..
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    İyide . Bu insanların, haklarının ihlal edilmesi daha önce, neden önlenmedi?
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Hanefi Avcı'yı tanımayanlar lütfen atıp tutmasın.. Paralel örgüt yıllarca bizi uyuttu. Kötüleri daha da kötü olarak gösterdi. iyileri ve işine gelmeyenleri de içeri attılar. Hanefi AVcı da paralel yapıyı ortaya çıkarmaya çalıştığı için sözde ''Devrimci Karargah'' adı altında hapse attılar. Bize de mafya babası olarak tanıttılar. Ayrıca Balyoz ve Ergenekon sanıkları darbe teşebbüsü yapmış olabilir. Doğru ya da yanlış. Fakat kim 600 sayfalık suç işlemiş olabilir? Bazılarının suçları sayfa sayısı bilerek arttırılarak kamuoyunda ''bakın ne kadar suç işlemiş'' algısı yapılmaya çalışıldı ve başarmışlardı. Oysaki Darbe teşebbüsü zaten ağır bir suçtur. Paralel örgüt burada kendisine karşı çıkanları içeri tıkmak için elinden geleni yaptı. Suçluları daha suçlu gösterdi. Darbe teşebbüsü ya da darbe yapanlar kesinlikle suçludur. Fakat kurunun yanında yaşı da yaktılar. Hem de bile bile! Ayrıca Hanefi Avcı'nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar' kitabı PARALEL YAPIYI da anlatmaktadır.
    Cevapla
  • merebay 9 yıl önce Şikayet Et
    bextreş. Hanefi beyin dedikleri doğru çıktı, bu gün ciammatın yaptıklarını daha önceden haber vermiş kitabında yazmıştı, onu içeri atan ciammat asıl suçluymuş meğer... bütün tuzakları bozan Allaha şükürler olsun, Allah hakkıyla adaleti uygulayanlarla beraberdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular