Halil Tatlıgül Külliyesi taşınıyor

Halil Tatlıgül Külliyesi yeni modern binasında hizmet verecek.

Halil Tatlıgül Külliyesi taşınıyor
Halil Tatlıgül Külliyesi taşınıyor
GİRİŞ 18.06.2014 20:25 GÜNCELLEME 18.06.2014 20:25

Fatsa İslamdağ Beldesinde 45 yıldır hizmet veren ve bölgede yetiştirdiği hafızlarla dikkatleri üzerinden eksik etmeyen Halil Tatlıgül Külliyesi İslamdağ Kuran Kursu’nun yeni hizmet binasında İlim Yayma Cemiyeti  Başkan Yardımcısı Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat incelemelerde bulundular.

Kurs Hakkında İsrafil ve Hamarat beye bilgi veren Abdülfettah Tatlıgül;’’ 45 yıldır burası bu bölgeye hizmet veriyor. Buradan yetişen talebelerimiz toplumuza yararlı birer birey olarak insanımızın arasına katılıyor. 7 öğretici 7 yardımcı personelle 110 öğrencimiz burada şu an itibariyle eğitimlerine devam ediyorlar. İnşallah, 670 m2 inşaat alanına sahip 8 kat olarak inşaa edilen yeni hizmet binasında toplam 200 öğrenciye Hafızlık ve Arapça eğitimi verecek. 4500 m2 alan içerisinde sosyal alanlarıyla birlikte burada eğitim gören kuran talebeleri lise ve üniversiteyi ek olarak okuyabilecekler. Çağın tüm olanaklarına göre hazırlanan kurs tüm sosyal alanlarıyla birlikte 1 yıl içerisinde bitmiş olacak. Ama yeni binamızda 2 ay sonra hizmet vermeye başlayacağız. 14 derslik,yemekhane,konferans salonu,sauna,türk hamamı,halısaha,camii,müze,vb. teknolojinin son imkanlarından da istifade edileceği bu külliye inşallah ümmete katkı sağlayacak bireyleri yetiştirmek için hizmet verecek dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Başkan Yardımcısı Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat yapımı devam eden bu hizmeti ilgiyle gezdiler ve emeği geçenlerden Allah razı olsun dediler. Kışla ve Hamarat, insanlık faydasına olan bu tip çalışmalara ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini de ifade ettiler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması