İHH'dan Lübnan'a ramazan yardımı

Çoğunlukla Filistinli mültecilerin kaldığı Burc El Berecne kampında 50 koli yardım kumanyası dağıtıldı.

İHH'dan Lübnan'a ramazan yardımı
İHH'dan Lübnan'a ramazan yardımı
GİRİŞ 25.06.2014 10:08 GÜNCELLEME 25.06.2014 10:08

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ramazan ayı dolayısıyla çoğunlukla Filistinli mültecilerin kaldığı Burc El Berecne kampında 50 koli yardım kumanyası dağıtıldı.

Yardımların dağıtımını organize eden İHH Arapça İnternet ve Sosyal Medya Sorumlusu Ömer Adil Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak uzun yıllardır yardıma muhtaç insanlar için çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Gül, özellikle ramazanda, Müslüman mültecilerin yaşadığı yerlerde ihtiyaç sahipleri için kampanyalar düzenlediklerini anlattı.

Gül, bu kapsamda yardım çalışmalarına Lübnan'da, Filistinli mültecilerin bulunduğu Burc El Berecne kampında başladıklarını aktararak, "İlk etapta, içinde pirinç, un, yağ gibi gıda ürünlerinin bulunduğu 50 yardım kolisi dağıttık. Aynı yerde başka yardımlarımız da olacak. Ayrıca, Lübnan'daki değişik kamplara yönelik çalışmalar yapacağız" dedi.

Bu yıl ramazanda Türkiye'de 27 ilde ve 94 ülkede yardım faaliyetinde bulunacaklarını belirten Gül, "Bugün yaptığımız yardım sadece Filistinli mültecilere yönelikti. Ayrıca, Lübnan'da bulunan Suriyeli mültecilere de ayrı bir yardım çalışması yapacağız" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez