Emniyet'teki polislere paralel istifa baskısı

Emniyetteki paralel unsurlar, kendileri deşifre olunca arkadaşlarına da "İstifa edin, orada nasıl duruyorsunuz" baskısı yapmaya başladı.

Emniyet'teki polislere paralel istifa baskısı
Emniyet'teki polislere paralel istifa baskısı
GİRİŞ 27.06.2014 08:35 GÜNCELLEME 27.06.2014 08:35


   Hükümeti devirmeye yönelik 17-25 Aralık operasyonlarının ardından "ihraç" ve "görev yeri değiştirme" işlemleri ile İstanbul Emniyeti'nden tasfiye edilen paralel yapı mensuplarının, kendilerinden bildikleri eski meslektaşlarına "Ya istifa edin ya da görevden çekilin" şeklinde baskı yaptığı belirlendi. 
 
3 AYDIR BASKI GÖRÜYORLAR
 
Hainlik, muhbirlik ve itirafçılıkla suçlanıp baskı altına alınan polisler arasında komiserden il emniyet müdürüne kadar birçok rütbelinin de bulunduğu, baskıyı kaldıramayan polislerin bir kısmının istifa ettiği, bir kısmının ise görev yerini değiştirdiği ortaya çıktı. Paralel yapının hükümete yönelik operasyonları sonrasında başta İstanbul Emniyeti olmak üzere ülke genelindeki polis teşkilatlarında, ocak, şubat ve mart ayı boyunca devam eden tasfiyeler sonrasında köşeye sıkışan paralel yapının tekrar harekete geçtiği belirlendi. Deşifre olup tasfiye edilen paralelci polislerin, operasyonları yürüten birimlerin içerisinde yer alıp da görevde kalan, kendilerinden gördükleri meslektaşlarını istifaya zorladığı kaydedildi. Yaklaşık 3 aydır, aralarında il emniyet müdürü, şube müdürü, müdür yardımcısı ve amirlerin de bulunduğu çok sayıda polise, "İstifa edin ya da çekilin" şeklinde psikolojik baskı uygulandığı ortaya çıktı. Paralel yapının, bazı müdürlere de "Biz ihraç edildik, siz nasıl orada duruyorsunuz" şeklinde tacizde bulunduğu ifade edildi.
 
ÖRNEĞİ, 2 EMNİYET MÜDÜRÜ
 
Yaşanan tayin ve atamaları bahane eden eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve eski Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran'ın istifalarının da bu baskılar sonucu gerçekleştiği kaydedildi. İstanbul Emniyeti'ndeki eski Güvenlik Şube Müdürü de aynı bahanelerle istifa etmişti. İstifa edip çekilenlerin haricinde görev yerleri değişmesine rağmen baskıdan kurtulamayanlar da var. Bunlara örnek ise 17-25 Aralık operasyonlarının merkezinde bulunan 2 üst düzey polis müdürü... Görev yerleri değiştirilip müdüriyet emrine çekilen bu 2 müdüre, paralel yapı tarafından "Biz açığa alınıp ihraç edildik, siz nasıl hala orada duruyorsunuz" şeklinde psikolojik baskı uygulandığı öne sürüldü. 3 aydır baskı ve tacize uğrayan, birçok polisin durumdan şikâyetçi olduğu ve bu baskıyı uygulayan yapıya karşı önümüzdeki günlerde soruşturma açılacağı bildirildi. 
 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor