Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Memurların merakla beklediği Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?
GİRİŞ 30.06.2014 11:14 GÜNCELLEME 30.06.2014 12:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

HABER7.COM

Yaklaşık 3 buçuk milyon memur yaz tatili planı için Bakanlar Kurulu’ndan gelecek sevindirici haberi bekliyor ancak bu yıl 9 günlük bayram tatili hayali gerçek olmayacak.

28 Temmuz Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü kutlanacak. Durum böyle olunca arefe günü de 27 Temmuz Pazar gününe denk geliyor. 

28-29-30 Temmuz'u kapsayan  (Pazartesi, Salı ve Çarşamba) 3 günlük bayram tatilinin Cuma gününe kadar uzatılıp hafta sonları ile birlikte 9 güne uzaması ihtimali ise bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçimine takıldı.

BAŞBAKANLIK GENELGESİ

Geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede memurların izinlerini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre ayarlamaları istenmiş ve ‘Cumhurbaşkanı seçiminin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir’ denilmişti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    MEMURUN FİİLİ ÇALIŞTIĞI SÜRE 180 GÜNÜ GEÇMEZ,BİRDE BAYRAM OLSADA 9 GÜN TATİL YAPSAK DİYE 4 GÖZLE BEKLENİR.PERHİZ LAHANA İLİŞKİSİ ALT YAZIDA.. Özellikle 657 ye tabi olarak çalışanların bir yıl içinde çalıştığı süre 180 günü geçmez.bana çok çalıştıklarını anlatmasınlar hepsını iyi bilririm.çalışan yokmudur tabiki vardır ama.2.700.000 memurdan 2700 kişi çıkar.cumartesi pazarları çık,mesaiye geç gelip erken gelmeyi çık,yıllık izni çık,9 günlük bayramları çık,viziteyi çık,izne yazılmayan saatlik izinleri çık geriye çalıştığı gün 180 gün bile etmez.Hem hangi memura gitsen parasının yetmediğinden ağlar,ama tatile gidecem diye hatta 2 nci 3 ncü tatile gidecem diye 4 gözle bekler.tatile bedavamı gidiliyor.Şimdi şunu söylüyorum.maaşım yetmiyor diyen memurlar oturun oturduğunuz yerde,tatili uzatıp birde ekstra masrafa girmeyin.Hem hükümette zaten maaşı yetmeyen memur fazla borçlanmasın diye 9 günlük tatil yapmıyor.Ha birileri derseki ben tatile gitmeyecem.tatile gitmese bile bulunduğu yerde çocuklarla avm lere pikniklere gider 2 katı masrafa girerler.
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    hakan giray kardeşime. o 1000 tl maaş alan kişileri sen ilk okul mezunu mu biliyorsun ? sen hangi ülkede yaşıyorsun milyonlarca lisans mezunu asgari ücretli insan var. Af buyur da sen uzaydan falan mı geldin ? Yazısını görende dünyadaki tüm saygın üniversiteleri okuyup bilim adamı olmuşta sonra gelip türkiyede devlet memuru olduğunu zanneder. Özel sektörde olaydın da göreydim o zaman seni kim takıyor diplomanı havanı....
    Cevapla
  • esoes 9 yıl önce Şikayet Et
    nerde. nerde memur amir varsa ( çok değil bir kaç istisna hariç) hepsine hakkım haram olsun....
    Cevapla
  • Hakan Giray 9 yıl önce Şikayet Et
    Tepkileriniz oldukça anlamsız.. Herkes gibi bizde "az" çalışma "en" para peşindeyiz. 12 yıl ilk-orta-lise öğrenimi, 4 sene üniversite ve zorlu bir KPSS sürecinden sonra devlete memur olarak atanmaya HAK KAZANMIŞIM hiç mi birşey istemeyim. Yeri geliyor sekiz milyon TL'lik sorumluluğun altına imza atıyorum ben. Ayda 1000 TL maaşla ilk okul mezunu bile olmayan, vasıfsız elemanlarla aynı şartlarda mı istihdam edileyim. Elbette gönül karda geziyor. Daha çok maaş istiyorum. Daha iyi özlük hakları istiyorum. Bu bayramda da bir haftalık tatil istiyorum. Bunu da işverenim olan devletten talep ediyorum. Ha kabul ederler etmezler orası devletin bileceği iş. Hiç bir kanunu çiğnemiyorum. Usulsüzlük yapmıyorum. Ekmeğimin peşindeyim. Bizimle uğraşmayı bırakın da ne talebiniz varsa gidin sizde işvereninizden talep edin.
    Cevapla
  • alp042 9 yıl önce Şikayet Et
    MEMUR = TATİL. Hiç işçinin kaç gün tatil yapacağını soran yok :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı