Örgüt yandaşları yine yol kapattı

PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma yeniden kapattığı bölgede onlarca vatandaş aracıyla birlikte bekliyor.

Örgüt yandaşları yine yol kapattı
Örgüt yandaşları yine yol kapattı
GİRİŞ 01.07.2014 19:26 GÜNCELLEME 01.07.2014 19:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Jandarmada "Hepsi oruçlu, yazık günah yeter mağdur ettiğiniz" diye anons yaptı.

Bir vatandaş jandarmaya "Vallahi buradaki insanların yüzde 80'i oruçlu. Bir ortak yol bulalım. Verin bezlerini açsınlar yolu" dedi. Jandarma ise "Bizde bez yok, zaten sorun bu" diye konuştu.

Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar, kontakları anahtarları alındığı için bölgeden çıkamıyor.

Yüzü kapalı örgüt yandaşları da kontaklarına el koydukları vatandaşlarla aynı bölgede bulunduğu için müdahale edilemiyor. Karakol yapımını protesto gerekçesiyle 24 Mayıs'ta yolu trafiğe kapatan eylemciler KCK'nın çağrısı üzerine 16 Haziran'da yolu açmıştı. Ancak bölgede çadırlı eylem devam etti. Güvenlik güçlerinin, bugün yol üzerinde bulunan PKK, KCK bayrakları ile Öcalan posterlerini indirmesi üzerine, eylemciler Diyarbakır-Bingöl karayolunun tekrar kapattı. Yüzü kapalı grup tarafından durdukları çok sayıda aracın geçişine izin verilmezken, Jandarma bölgede önlem almaya başladı.
 
BDP'LİLER DEVREYE GİRİNCE...
 
Gün boyunca Çellik mezrası ve Duru bölgesinde güvenlik önlemi alan jandarma öğleden sonra yolu açmak harekete geçti. Jandarma Duru Üs Bölgesi'nde yolda bekletilen onlarca Otomobil, biçerdöver, kamyon, çekici ve minibüsün yoldan çektirilmesi için eylemcileri anonsla uyardı. Jandarma, " Lütfen çadırlarınıza dönün, bu vatandaşları mağdur etmeyin. Hepsi oruçlu. Yazık günah yeter artık mağdur ettiğiniz." dedi. 
 
Jandarmanın uyarısını dikkate almayan gruba, jandarma müdahale etmek için harekete geçti. Ancak bu sırada aralarında BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de olduğu bir grubun yolun açılması için bölgeye geleceği ve eylemcileri ikna edeceği bilgisi üzerine jandarma beklemek zorunda kaldı. Bu arada sabahtan beri örgütün elinde olan çok sayıda mağdur vatandaş jandarmayla görüştü ve sorunun çözülmesini istedi. Vatandaşlar, jandarmaya müdahale edilmesi halinde araçlarının yakılacağını belirterek, sorunu bu aşamaya getirmeden çözmelerini istedi. Jandarma ise vatandaşlara bölgeden çıkmalarını rica etti. Ancak vatandaşlar, araçlarda eş ve çocuklarının olduğunu ve ayrılamayacağını kaydetti. 
 
12 SAATTİR BURADA ORUÇLU BEKLETİLİYORUM
 
Bu arada jandarmanın bulunduğu noktaya gelen vatandaşların oldukça gergin olduğu görüldü. Bir vatandaş, "12 saattir buradayım, oruçlu oruçlu bekliyorum. Biçerciyim. Vallahi oruçluyum. Bizi bırakmaları için kime ne diyeyim. Sanki bunlar insanlar mı " diye konuştu. Bir vatandaş ise jandarmaya şunları söyledi: " Vallahi buradaki insanların yüzde 80'i oruçlu. Bir ortak yol bulalım. Verin bezlerini açsınlar yolu" dedi. Jandarma ise " Bizde bez yok, zaten sorun bu" diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba amaç nedir. bazı arkadaşlar memleketin düştüğü aciz durumu görmemek için mi körü körüne ne olursa olsun hükümeti savunma refleksi 7/24 çalıştığı için mi yoksa hainlere vatansızlara pekaka çapulcularına sempati besledikleri için mi hala savunuyorlar yol kapatanları ve kapatılmasına izin verenleri. Bir memlekette adalet her kese eşit uygulanırsa adaletli adildir adaletlidir güçlüdür yoksa sadece acizdir güçsüzdür şimdi sorarım size yarın bir gün konya da kendisine devletin kendisine haksızlık yaptığını savunan birileri gidip ankara konya yolunu kapatsa iş makinası ile çukur kazsa elinde silah gelen geçene kimlik sorsa o zaman ne olacak ama yakında memlekette olacak aynen bu Allah sonumuzu hayır getire
    Cevapla
  • Bülent Gürbüz 9 yıl önce Şikayet Et
    Korkuya Yenilenler.... Cesaretli olup sandıkta cevabını vermezseniz...Başınıza getirdiğiniz ancak gelip o hainlerden /yandaşlarından göstermelik) ricacı olurlar...!!!
    Cevapla
  • rerbil 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet elbetteki güçlüdür. istese bir gecede onları yerle bir eder ama çözüm bu değil çözüm kökten çözümdür. mağdur eden kim ve mağdur edilen kim bunu görmek lazım terörü devlet değil, önce kendisinden beslenen bu halk bitirmeli terörün suyunu kesmelidir ozaman zaten bitecektir.
    Cevapla
  • Yusuf ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet acz içinde olmamalı. Devlet aciz bir görünüm verdikçe Pkk daha da şımarıyor,azıyor. Devlet vatandaşını mağdur etmemeli, Devlet gücünü göstermelidir.
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın bütün bu olayların sebebini bilip sabretmesi gerekir. Çünkü gaye, devlet güçlerini. tahrik edip, açılımı, barışı sonlandırmak. Burada devletin yapmak istediği ince şeye vatandaşta çok dikkat etmeli. Hedef, Doğu halkının kendi insiyatifi ile terörist güçlere karşı çıkmalarını sağlamak, onları bu konuda cesaretlendirmek, onlara karşı halkta bir tiksinti oluşturmaktır. Tıpkı kaçırılan çocuk annelerinin canlarını dişlerine takıp günlerdir protesto eylemlerinde bulunmaları gibi. Aynı durum, yol kesen eşkıyaya karşıda gelişsin diye devlet, yol kesmelerine ve halkı bıktırmalarına izin veriyor. Bırakalım versin. Çünkü çok geçmeden kendi içlerinden onlara karşı çıkan halk kitleleri oluşacak. Böylece devlet yeniden terör sorumlusu olmadan çözümün kendi kaynağından çıkmasını sağlayacak. Bizler sabredelim ve bu durumu devletin zaafı olarak algılamayalım. Yapılan neticede psikolojik harekattır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı