Yeni cezaevi 2 ayda doldu

Manisa Çınarlıkuyu'daki F Tipi Kapalı Cezaevi'nin 900 ve T Tipi Açık Cezaevi'nin 224 kişilik mevcudu 2 ay içinde doldu.

Yeni cezaevi 2 ayda doldu
Yeni cezaevi 2 ayda doldu
GİRİŞ 09.07.2014 11:36 GÜNCELLEME 09.07.2014 11:36

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Yuntdağı Çınarlıkuyu'da yeni yapılan ve 15 Nisan 2014'te hükümlü kabul eden F Tipi Kapalı Cezaevi'nin dolduğunu belirterek bölgeye 2 cezaevi daha yapılmasının planlandığını söyledi

Kavak gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Yuntdağı Çınarlıkuyu'daki F Tipi Kapalı Cezaevi'nin 900 ve T Tipi Açık Cezaevi'nin 224 kişilik mevcudunun 2 ay içinde dolduğunu ancak hükümlü gelişinin devam ettiğini, 50 ile 100 arasında daha hükümlünün gelmesini beklediklerini ifade etti.

Çınarlıkuyu mevkisinde cezaevlerinin bulunduğu bölgede 2 yeni cezaevinin daha yapılmasının planlandığını açıklayan Kavak, "Şu anda proje aşamasında muhtemelen seneye T Tipi cezaevlerinin temeli atılır" dedi.

"Cezaevlerinin doluluk oranı fazla"

Cezaevlerinin kapasitesinin üzerinde hükümlü barındırdığına dikkati çeken Kavak, "Türkiye'de cezaevlerinde doluluk oranı fazla. Şu anda bildiğim kadarı ile tüm Türkiye'deki cezaevleri mevcudu yaklaşık 151 bin küsur. Bu da mevcut kapasitenin de çok üzerinde bir rakam. Haliyle bizim cezaevlerimizde, kapasitenin üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırmaya devam ediyor"

 "Açık cezaevi çalışma alışkanlığı kazandırıyor"

Kapalı cezaevlerinin yanında genelde açık cezaevlerinin bulunduğuna işaret eden Başsavcı Kavak, bunun nedeninin kapalı cezaevlerinin yemek ve temizlik gibi ihtiyaçlarının açık cezaevi tarafından karşılanması olduğunu belirtti.

Açık cezaevindeki hükümlülerin yaptıkları iş karşılığı belirli bir ücret aldığını belirten Kavak, "Bu onlar için çalışma alışkanlığı oluşturuyor. Bizim asıl istediğimiz budur. Hükümlülerin topluma kazandırılması anlamında çalışmanın ve üretmenin keyfine varıyor. Bunun karşılığında da cüzi bir ücret alıyor. Artı olarak toplumun içerisinde akşama kadar bulunuyorlar, sosyalleşiyorlar. Bunun da bir avantajı var. Belli bir kurallar içinde bu işleri yaptıklarından dolayı kurallara uydukları için kendilerini disipline etme anlamında da olumlu etkisi oluyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu