AMATEM’e 1 ayda 6 bin ‘bonzai’ başvurusu!

Bonzai’nin birbiri ardına ölümlere yol açması üzerine son 1 ay içinde hastanelere başvuru sayısında büyük patlama yaşandı

AMATEM’e 1 ayda 6 bin ‘bonzai’ başvurusu!
AMATEM’e 1 ayda 6 bin ‘bonzai’ başvurusu!
GİRİŞ 22.07.2014 10:45 GÜNCELLEME 22.07.2014 10:45

Her geçen gün daha çok gencin ölümüne yol açan sentetik uyuşturucu bonzai’nin kullanım yaşının 8’e kadar düştüğü öğrenildi. Hala etkin önlem alınmayan bonzai’nin pençesine düşen gençler, kurtulabilmek için çırpınırken, hastanelere başvuranların sayısında da önemli artış gözlenmeye başladı. İstanbul’da son bir ay içinde 6 bin kişi tedavi için Bakırköy AMATEM’e başvurdu. Türkiye’de 2009 yılından beri karşılaşılan bonzai vakalarındaki artışa yasal boşluklar ve testlerde saptanamamasının neden olduğu öğrenildi. Bonzai’nin fiyatının ucuz olması ve kullanıcıların yanıltılmasının da bunda etkisinin olduğu belirtildi. AMATEM Kliniği Uzman Dr. Elif Mutlu, “Bonzai laboratuarda sentezlenmiş kimyasal bir maddedir ve bir takım bitkilerin üzerine püskürtülerek sanki bitkiselmiş gibi satılır.

Kullanıcılar ne olduğunu bilmiyor. Bitkisel ve zararlı bir ürün olarak pazarlandı, kişiler yanıltıldı. Bunun da yaygınlaşmasında önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. İstatistiklere bakıldığında  kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul. Kullanıcılar kalp krizinden, böbrek yetmezliğine, dolaşım problemlerinden şizofreniye kadar çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor. Bonzai’den hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Son kurban İstanbul Esenyurt’tan. Yenikent mahallesindeki bir parkta cesedi bulunan Şükrü A. genç henüz 19 yaşındaydı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor