9 istihbaratçı polis kayıp!

Paralel yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı verilen 117 polisten 108'i gözaltına alındı 9 zanlı ise firarda.

9 istihbaratçı polis kayıp!
9 istihbaratçı polis kayıp!
GİRİŞ 24.07.2014 06:51 GÜNCELLEME 24.07.2014 11:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Müdürlüğü ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyon kapsamında 108 polis gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamayla dosyadaki isimlerin sayısını 115 olarak açıklarken bu rakam, 'usûlsüz ve yasadışı dinleme' operasyonunu yürüten Organize Şube'nin 2 kişiyi daha gözaltına almasıyla 117'ye çıktı. Yakalanan isimlerden birinin eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Erkan E, diğerinin ise Adıyaman kent merkezinde görev yapan polis memuru Mustafa B. olduğu öğrenildi. Her iki operasyonda ise 9 şüphelinin firarda olduğu bildirildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılmasının ardından kayıplara karışan isimlerin, emniyet müdürleri Erol Demirhan, Mehmet Yılmaz, Halil Karakuzu, Ahmet Öztürk ile emniyet amirleri Murat Hamarat, Muhammed Ali Iklı, İsmail Aslan ve başkomiserler İkbal Kayaduman ve Fatih Tezcan olduğu kaydedildi. Firarilerin yarın İzmir'de teslim olacakları iddia edildi.

7 ŞUBAT GİRİŞİMİNİN MİMARLARINDAN

Firariler arasındaki en önemli isimlerden birisi, İstihbarat Şube eski Müdürü Erol Demirhan. Demirhan, Selam-Tevhid Terör Örgütü Soruşturması kapsamında dinlemeleri yapan ekibe yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan TEM Şube eski Müdürü Yurt Atayün ile dirsek dirseğe çalışmış bir isim. Demirhan, 7 Şubat 2012 krizi olarak bilinen olayda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmış ve ardından Yurt Atayün ile birlikte görevden alınmıştı. Yine Devrimci Karargâh ve KCK operasyonları da Erol Demirhan döneminde hız kazanmıştı. Soruşturma dosyasındaki en kritik isimlerden birisi olan Demirhan, baskın yapılan adresinde bulunamadı. Baskının ardından yapılan çalışmayla Demirhan'ın firar ettiği ortaya çıktı.

YORUMLAR 16
  • haram yemeyen 9 yıl önce Şikayet Et
    bbb. tek suçu görevini yapmak ve vatanını sevmek olan bu insanlara yapılanları unutmayacağız, unutturmayacağız. sandıkta türk milleti gereken cevabı verecektir.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    gün hesap verme günü. daha önce emniyet mensubu, asker, sivil, bürokrat, siyasi demeden neredeyse önüne geleni gözaltına alan/almak isteyen ve haksız yere tutuklayan gülen örgütüne bağlı elemanları savunanların en önemli argümanı: savcılar/polisler görevlerini yapıyor olmuştu. gülen örgütü personeli adı efsaneleşmiş emniyet müdürü hanefi avcı, ankara emniyet müdürü orhan özdemir, sakarya emniyet müdürü faruk ünsal, izmir emniyet müdür yardımcıları mustafa gülcü ve celal uzunkayayı, ki bunlar bilinenlerden sadece bazıları, kumpaslarla tutuklamış ve hayatlarını söndürmüştü. neresinden bakarsanız bakın ikiyüzlülük dizboyu; daha düne kadar polisler/savcılar rahat bırakılsın diyenler, ucu biraz kendilerine dokununca, anında zırlamaları ne kadar acıdır ve inandırıcılıktan uzaktır. Kaldı ki, gülen örgütünün yargı camiasında -sayıları üç ila beş bin arasında ifade edilen- kadrolaşmaya gittiği biliniyor ve bu sızan elemanların da boş durmayacağını bekleyebiliriz.
    Cevapla
  • Sandimo 9 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK. Şurada yazılan yorumlara bakınca ülkenin halini daha iyi anlıyorum. Haberin aslını bile araştırmadan bir mümine yakışacak şekilde!!!! hemen ahkam kesmeler, lakap takmalarda bulunulmuş... Nedense bizim ülkede konuşmanın ölçüsü bilgi ile orantılı değil maalesef. Allah tüm Müslümanlara yardım etsin..
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Pensilvanya şatosunu basın. Kaçaklar Fetonun Pensilvanyadaki şatosuna saklanmıştır.Ama korkunun ecele faydası yok..Adalet önünde hesap verecekler..Dün içeri alınan paralel polislerden biri tehditler savurdu.Bunu yapanlar korkudan titresin dedi.Bu sözlerde iddianameye eklenip tehdittende ceza verilmeli..
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    MADEM SUÇSUZ BUNLAR, NİYE KAYIP?. suçsuz insan kaçmaz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada