Bakan Işık'tan Zekeriya Öz'e 'Bey' benzetmesi

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili olarak konuşan Bakan Fikri Işık, Zekeriya Öz'e de tepki gösterdi.

Bakan Işık'tan Zekeriya Öz'e 'Bey' benzetmesi
Bakan Işık'tan Zekeriya Öz'e 'Bey' benzetmesi
GİRİŞ 28.07.2014 14:15 GÜNCELLEME 28.07.2014 14:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazı milletvekilerinin emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılarla fotoğraf çektirmesine ilişkin, "Buna halkın oyuyla seçilen hele hele kendi seçildiği partisinde istifa eden ve partisinin oylarını başka bir kanala kanalize eden bir veya birkaç milletvekilinin böyle bir davranış içerisinde bulunmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yanlıştır. Bu yargıyı etkileme çabasıdır" dedi.

Zekeriya Öz'ün bir savcı olmadığını dile getiren Bakan Işık, Öz'e 'başka bir ülkenin Türkiye'deki bir uç beyi' benzetmesinde bulundu. 

Bakan ışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı milletvekillerin soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılarla adliyede fotoğraf çektirmesine değinerek, milletvekillerinin adeta "şov yapmasını" ve yargıyı etkilemeye çalışmasını doğru bulmadığını belirtti.

Bunun, "yargıyı etkileme operasyonu" olduğunu dile getiren Işık, "Buna halkın oyuyla seçilen hele hele kendi seçildiği partisinde istifa eden ve partisinin oylarını başka bir kanala kanalize eden bir veya birkaç milletvekilinin böyle bir davranış içerisinde bulunmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu, yanlıştır. Bu, yargıyı etkileme çabasıdır. Bu, kesinlikle bizim kabul edebileceğimiz, onaylayacağımız bir davranış değildir, olamaz" ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'de herkesin böyle bir organize yapının olduğunu bilmesi gerektiğini, bu yapının Türkiye'deki kamu kurumlarına, özellikle stratejik noktalarda ve stratejik bilginin olduğu noktalara sızdığını kaydetti.

"Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir milletin evlatlarıyız"

TÜBİTAK, emniyete, yargıya, TİB'e ve Türkiye'nin bütün stratejik kurumlarının tamamına sızmış bir organize yapıyla mücadele edildiğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Bu yapının ortaya çıkarılması bir siyaset meselesi değildir, bir devlet güvenliği meselesidir. Bunun mutlaka en ince detayına kadar çıkarılması ve bu yapının dağıtılması Türkiye'nin güvenliği açısından önemlidir. Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir milletin evlatlarıyız. Devlet içinde devlet olmaz. Paralel yapı anlayışına Türkiye 4-5 bin yıllık devlet geleneğinde buna müsaade etmez. Buna cüret edenlerin tamamı, hak ettiği dersi tarihte almıştır. İşte bugün de bu, tasviye edilmesi gereken devletten temizlenmesi gereken bir yapıdır."

"Bu adam bir savcı değil"

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün sosyal medyadaki paylaşımlarına dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Bu adam bir savcı değil. Adeta başka bir ülkenin Türkiye'deki bir uç beyi gibi davranıyor. Bu, çok tehlikeli bir şey ve aslında HSYK'nın bu konuya şimdiye kadar el atması gerekirdi. Disiplin soruşturması açması gerekirdi ve gereken cezayı vermesi gerekirdi. Yani siz savcısınız. Devlet adına hareket etmek zorunda olan bir kişisiniz ama siz kendi görev ve yetki sorumluluk alanınızın dışında günlük siyasi gelişmelere ilişkin yorum yapıyorsunuz ve bunu kamuoyuna açıklıyorsunuz. Bu, bir savcı açısından herhalde düşülebilecek en kötü durumdur. Ben HSYK'nın bir an önce gerekeni işlemi yapmasını ve sonuçlandırmasını beklerim. "

YORUMLAR 1
  • ammar yasir 9 yıl önce Şikayet Et
    karadayıdaki savcı gibi bu . bu nasıl görevden alınmıyor, kimsenin buna gücü yetmiyor mu ya?? devlete esmen meydan okuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular