Azerbaycan askerler Türkiye'de tedavi edilecek

Ermenistan-Azerbaycan hattında son günlerde çıkan çatışmalarda yaralanan Azerbaycan askerlerinden 3'ü tedavi için Türkiye'ye gönderildi

Azerbaycan askerler Türkiye'de tedavi edilecek
Azerbaycan askerler Türkiye'de tedavi edilecek
GİRİŞ 09.08.2014 15:26 GÜNCELLEME 09.08.2014 15:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bakü Koordinatörlüğü'nün girişimiyle, ağır yaralı üç Azerbaycanlı asker için Türkiye'den Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı Bakü'ye geldi.

"İYİLEŞİP CEPHEYE DÖNECEĞİM"

TİKA Bakü Koordinatörlüğü yetkilileri, Azerbaycanlı milletvekilleri ve yaralı askerlerin yakınları tarafından Bakü Askeri Hastanesi'nden uğurlanan yaralılardan Elvin Askerov, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, kısa zamanda iyileşmek ve toprakları düşman işgalinden kurtarmak için cephe hattında dönmek istediğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'IN YANINDA OLDUĞUNUN İLANI

TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, üç askerin Ankara'ya götürülmesinin, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği anlamına geldiğini belirtti.

Azerbaycanlı Milletvekili Melahat Hasanova da askerlerin Türkiye'ye götürülmesinin Türkiye-Azerbaycan birlik ve kardeşliğinin bir sembolü olduğunu vurgulayarak bu olayın büyük anlam taşıdığını dile getirdi.

Yaralı 3 asker, Haydar Aliyev Havalimanı'ndan ambulans uçakla Türkiye'ye hareket etti.

TÜRKİYE'DEN TÜM YARALILARI GÖNDERİN TALEBİ

Yaralılarla beraber birer refakatçinin de tüm masraflarının TİKA tarafından karşılanacağı, yaralı askerlerin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınacağı, gerek duyulursa başka hastanelere sevk edilebilecekleri kaydedildi. TİKA'nın, çatışmalarda yaralanan tüm askerlerin Türkiye'de tedavi edilmesini önerdiği, Azerbaycan Savunma Bakanlığının ise durumları ağır olan üç askerin gönderilmesinin yeterli olacağını bildirdiği öğrenildi. Ağustos ayının ilk günü, Ermenistan-Azerbaycancephe hattında çıkan çatışmada 13 Azerbaycan askeri şehit olmuş, bazı askerler de yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı