Lice'deki olaylarda bir asker şehit

Diyarbakır Lice'de heykelin yıkımı sırasında meydana gelen olaylarda şehit olan askerin doldur boşalt sırasında vurulduğu iddia edildi.

Lice'deki olaylarda bir asker şehit
Lice'deki olaylarda bir asker şehit
GİRİŞ 20.08.2014 00:25 GÜNCELLEME 20.08.2014 11:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması için mahkemenin verdiği kararı uygulamak için güvenlik güçleri bu sabah harekete geçmişti. Heykelin yıkılması sırasında çıkan olaylarda yaralanan uzman çavuş Uğur Ünal  şehit oldu. 

Heykeli kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine toplanan kalabalık engel olmak isteyince olaylar çıktı. 1'i şehit 2 kişi öldü,  2 kişi yaralandı. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli kaldırdı.

Genelkurmay Başkanlığı çıkan olaylara ilişkin "Aralarında bölücü terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir" açıklamasında bulundu.

ASKERİN ŞEHİT OLMASIYLA İLGİLİ YENİ AYRINTI 

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki olaylara müdahale için Mardinden geldiği öğrenilen uzman çavuş Uğur İnal, öğle saatlerinde konuşlandırıldığı askeri birlikte silahını doldur boşalt yaparken  karnından yaralandı. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ünal, ilk müdahalenin ardından helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine götürüldü. Tedaviye alınan Uğur Ünal doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayınca şehit oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp göbek atıyor diye dillendirenlerin çözüm anlayışı. pkk her türlü kanunsuz uygulamayı devlet garantisi içinde yapmalı pkk lep demeden mit onun leblebi dediğini anlamalı ona göre takla atmalı bebek katili öcalan 2015 seçimlerinde meclise girmeli ki böyle bir haber gelse keyiften dört köşe olurlar
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    yapilmasi gereken yapildi - o heykel mutlaka yikilmaliydi. askerlerimizi sehit eden bir teröristin heykeli dikilip kahraman ilan edilirse VAY bu ülkemin haline. bir devlet CAYDIRICI olamiyorsa VAY bu devletin haline. vatan hainlerine duyurulur !!
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık ki. sizinle aynı havayı paylaşıyorum o heykeli oraya sanki bahçeli dikti siz sanıyorsunuz ki bu devran böyle gider yanılıyorsunuz
    Cevapla
  • Ümit SIlme 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Askerlere ve Ailelerine yazik degilmi?. Ya Allah askina bu askerin vebali kimin üstünde? Biraz gercekci olalim tamam hepimiz Erdogani destekliyoruz am a o heykel oraya neden diktirildi? Tamam cözüm süreci hassas olur ama böyle playlarda askerlerimiz ölecekse savasalim kanlarini icene kadar savasalim! bunlarin ne allahi ne peygamberi nede kitapi var! Vallaha yazik billahide yazik! Hic kimse kusura bakmasin ama TC sadece kürtlerden olusmuyor!
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP göbek atıyor haydi içiniz rahat olsun. 1 şehit 2 ölü daha bunun devamı gelir değermiydi bir heykel için değmezdi Allah sonumuz hayır etsin ama MHP oldukça bu ülke yaraları kaşınmaya devam edecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler