Öcalan'dan 15 yıl sonra bir ilk

Öcalan'ın şubat ayında çıkan fotoğraflarından sonra 15 yıl sonra ilk kez video görüntüleri yayınlanacak.

Öcalan'dan 15 yıl sonra bir ilk
Öcalan'dan 15 yıl sonra bir ilk
GİRİŞ 26.08.2014 17:05 GÜNCELLEME 26.08.2014 17:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çözüm sürecinde Hükümetin yol haritasının açıklanacağı kritik Eylül ayı yaklaşırken, görüşmelerde Öcalan’ın bir video kaydıyla mesaj göndermesi üzerinde anlaşmaya varıldı.

Hükümetin çözüm sürecinde, Eylül ayında yol haritasını açıklamasıyla birlikte “diyalog sürecinin sona erip müzakere sürecinin” başlaması bekleniyor. Bu süreçte bir yandan Abdullah Öcalan ile geniş heyetler arasında görüşmeler yapılacak, bir yandan da çözüm süreci daha somut verilerle tartışılmaya başlanacak.

İMRALI'DA VİDEO

Aynı dönemde bir ilk daha yaşanacak. İmralı Cezaevindeki Abdullah Öcalan, PKK’ya yönelik mesajını video kaydı ile verecek. Edinilen bilgiye göre İmralı-HDP-Devlet üçgeninde yapılan görüşmelerde video ile mesaj gönderilmesi konusu da gündeme geldi.

Ancak Öcalan’ın bu mesajı, nasıl bir zamanlamayla göndereceği konusunda henüz son karar verilmedi. Mesajın örgüte gönderildikten sonra kamuoyuna da ulaştırılması söz konusu olacak.

15 YIL SONRA İLK VİDEO OLACAK

1999 yılından bu yana İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın bu tarihten itibaren kamuoyuna yansıyan bir video kaydı olmadı. Cezaevine girdikten sonra son fotoğrafları ise BDP heyeti ile görüşmesinde çekilmiş ve Şubat ayında basına yansımıştı.

Al Jazeera

YORUMLAR 16
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    İmran Demir'e. vay şöyle ezildik, böyle yasaklandık falan filan. kardeşim bu ülkede herkes bir şekilde haksızlığa uğradı. Bu demek değilki devlete isyan edelim. devlet namustur, kutsaldır. islamiyetle yönetilen bir devleti geç sen bu ülkede bireysel ne kadar yaşıyorsun islamiyeti. islam dinimizde varmı vatana ihanet polise taş, askere kurşun. hani başımızda kulakları kesik siyahi bir kölede olsa itaat edecektik dinimiz bunu emretmiyormu peygamberimiz böyle söylemiyormu vatana ihanetin bahanesi olamaz. devletin her imkanını kullan her yerinde rahatça çalış, tatil yap sonra iyi devlet bana şunu yaptı, bunu yaptı. Rabbim büyüktür Allaha havale ediyorum, Allaha havale ediyorum. Allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • kayra immune 9 yıl önce Şikayet Et
    teroristle pazarlık olmaz.. Arkadaşlar teroristle pazarlık olmaz.Onlar şiddet yolunu seçmişler.Akpartiye de bu adam kaldı.Şöyle bi olay var bazı yorumlarda islamla yönetilse kürtler isyan etmez cart curt var.Gerçekten islamla izah edebilmeniz hayret verici.Adamlar ırkçılığın dibine vuruyorlar,masumları öldürüyorlar hala ve hala savunabiliyorsunuz.Tamam zamanında çok çekmişlerde artık bunları aşın size eziyet edenler öldü şimdiye.Kaç yıllık önce olmuş olayları bugüne taşıyorlar.Ayrıca her olayda alevleniyorlar.Çözüm sürecinde de naz üstüne naz sanıyorum.Bence ne yapılcaksa hızlıca yapılsın artık suyu çıktı......
    Cevapla
  • enes baran 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar vurdukça. onlar vurdukça biz açılıyoruz. şehitlerimizin kanı yerde. sürekli saldırılar, pusular, tehditler ve utanmadan terörist apo itinin reklamı.
    Cevapla
  • Osman Bicen 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel. birisi paralel devlet mi demisti!
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    asmak kesmek kelle ucurmak.iyi okuyun ve selametle kalin. asmak kesmek kelle ucurmakla bu isler olmaz.tekrar ediyorum.cekicle kafaniza sokun. 30 bin insan daha ölsün sonuc ayni olacak. kürtler satanist masonik kemalizme karsi direndi.osmanliyi yikanlara sorun.itaki teraki,chp nin kurulusu, ve darbeler tarihi hepsinin arkasinda ayni kisiler.bunu iyi anlayin.türkiye islamla yönetiliyorduda kürtlermi isyan etti?? diski yedirip, dil yasaklarsan bu olurdu.olmasaydi zaten anormal olurdu. cok savas isteyenler; orduya bedava katilsin ama fakir fukarinin cocugunu öldürtmek icin savas cigirtkanligi yapmasin; erkek ligin kitabinda bu yazmaz.din vicdan Allah nerede? Akp en dogrusunu yapiyor zaten onun icin Akp ve erdogana binbirtürlü alicengiz oyunu yapiyorlar. uyanik olun yoksa satanist siyonistler cocuklarimizin kanini icerler.israili iyi bilin iyi ögrenin yoksa sonumuz sürgün, tecavüz, cinayet olur...örnek suriye,irak,filistin ve diger müslüman ülkeleri...selametle kalin ve Allaha güvenin o müminlerin dostu ve rehberidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma