Türkiye Gazze'ye yardımlara devam ediyor

Türkiye'den Gazze'ye ilaç, temizlik malzemeleri ve gıda paketleri Şucaiyye semti başta olmak üzere Gazze'de 10 bin aileye gönderiliyor

Türkiye Gazze'ye yardımlara devam ediyor
Türkiye Gazze'ye yardımlara devam ediyor
GİRİŞ 27.08.2014 11:28 GÜNCELLEME 27.08.2014 11:28

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'ye yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ilaç, temizlik malzemesi ve gıda gibi ürünlerden oluşan yardım paketlerini Gazzeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

YARDIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

TİKA'dan yapılan açıklamada, TİKA'nın İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılar neticesinde gündelik yaşamın sürdürülemez bir hal aldığı Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaç, gıda ve temizlik malzemelerinin temini için yoğun çaba sarf ettiği belirtilerek, bölge ofisi aracılığıyla yardım faaliyetlerinin aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

12 TIR UZUN UĞRAŞLAR SONUCU ULAŞTI

Bu çerçevede, özellikle kadın ve çocuklar için temizlik ve hijyen malzemeleri ile konserve türü gıda maddelerinden oluşan yardımlar, Şucaiyye semti başta olmak üzere Gazze'de ikamet eden 10 bin aileye ulaştırılmaya başladı.

Açıklamaya göre, 12 tırdan oluşan malzemelerin yoğun uğraşlar sonucunda Filistin genelinden temin edilerek Kerem Şalom kapısından Gazze'ye girişi sağlandı. Gazze'de yoğun ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi yardım malzemeleri de bu yardım faaliyetleri kapsamında, Gazze hükümeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün deposuna teslim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler