Devletin zirvesini buluşturan tören

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 241. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni yapıldı.

Devletin zirvesini buluşturan tören
Devletin zirvesini buluşturan tören
GİRİŞ 31.08.2014 17:13 GÜNCELLEME 31.08.2014 17:19

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 241. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla yapıldı.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki tören, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tören alanına gelmesiyle başladı.

Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, "Merhaba Deniz Harp Okulu" diyerek selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulunun görevinin, dünya denizlerinde ulusun vazgeçilmez hak ve menfaatlerini koruyan Türk Deniz Kuvvetlerine, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk ulusunun güvenine layık deniz subayları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özel, konuşmasında şunları kaydetti:

"1773 yılından bugüne kadar mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren okulumuz, bu yıl da geçmişinden aldığı bu güçle, geleceğin komutanları olarak 104'ü Türk, 4'ü Azerbaycan, 2'si Arnavutluk, 2'si Kazakistan, 1'i Türkmenistan ve 1'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere toplam 114 deniz teğmenini donanma saflarına yolcu etmenin haklı gururunu yaşamaktadır'' dedi.

241. Dönem Baklası

Törende, 241. yıl baklasının dönem birincisi Teğmen Mert İdacı tarafından denize indirilmesinin ardından dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okul birincisi teğmen Mert İdacı'ya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi teğmen Ahmet Kirez'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu okul üçüncüsü teğmen Eren Tüfekçi'ye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de okul dördüncüsü Buğrahan Ceylan'a diplomalarını verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı