Dolandırıcılar yeni oyunu: Kargo mesajı

Telefon dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemlerin arasına bir yenisi daha eklendi.

Dolandırıcılar yeni oyunu: Kargo mesajı
Dolandırıcılar yeni oyunu: Kargo mesajı
GİRİŞ 03.09.2014 07:52 GÜNCELLEME 03.09.2014 13:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış


Dolandırıcılar artık yöntemleri arasına kargo mesaj sistemini dahil etti.Cep telefonuna 'H102715 nolu kargonuz adresine teslim edilememiştir. Verilen numarayı arayıp gönderici firmadaki bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız' mesajı gönderilerek kendilerinin aranmasını sağlayan dolandırıcılar telefon abonelerini kandırıyor.

Verilen numarayı arayan abone ise, kargo adresini güncellemek için dakikalarca hatta bekletilerek, dakika üzerinden ücretlendiriliyor. Uzun süre yetkili kişiye bağlanmayı bekleyen vatandaşlar ise, birkaç denemeden sonra kandırıldığını ancak anlıyor.

Numarayı aramanın dakika bedelinin ise 900'lü hatlarla eşdeğer olduğu öğrenildi.

Uzmanlar vatandaşları, telefon veya adrese gelen postaları gerekli kontrolleri yapmadan harekete geçmemeleri konusunda uyardı. (Sabah)

YORUMLAR 6
  • Ahmed Y 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir kardeşim milleti ayakta uyutuyorlar ama devlet hiç bir şey yapmıyor. Nerde bu devlet?
    Cevapla
  • ehavadis 9 yıl önce Şikayet Et
    GSM Oparatörleri Basta Muhakkak Birileri Var. Bu gibi parali hatlar daha onceleri farkli islerde avrupada da kullanilmisti. Kendim o zamanlar bizzat boyle bir Numara almak istedim Sim kartin bagli oldugu sirketi arayip istekte bulundum Ancak cevap olumsuz oldu Normal sade vatandaslarin alabilecegi numaralar degil Artik avrupada yok Boyle sahtekarliklar bitirildi
    Cevapla
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanuni boşluktan yararlanıyorlar ve bir de asıl sorun bizlerde.. Bir de vatandaşın hakkını aramamasından. Bazı konular yeni olduğundan hakkında kanun çıkması ya da neye göre yargılama yapılacağı zaman alıyor. Dolandırıcı da o zamana kadar parayı kırıyor ve yeni bir yöntem buluyor. Asıl mesele ise vatandaşın bu konularda ne yapacağını bilmemesi ya da bilse de yapmak için çaba sarf etmemesi. Başka işim yok da onla mı uğraşacağız diyoruz çoğu zaman. Yargıya karşı güvensizlik de ayrı mesele. bir de her şeyi devletten bekleme hastalığımız var. Oysa devlet biziz bir türlü bunu kavrayamadık.
    Cevapla
  • Asd Dsa 9 yıl önce Şikayet Et
    GSM Oparatörleri. GSM Oparatörleri Bunların ekmeğine yağ sürdükçe bu böyle devam edecek .
    Cevapla
  • Dursun ÖZÇELİK 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Kargo olarak atmıyorlar. Digiturk abonelik fırsatları diye de mesaj atıyorlar. Fiyatı bayağı yüksek paketleri şimdi ararsanız yarısından daha ucuza alacaksınız şeklinde mesaj atıyorlar. Bu konuda da dikkat edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!