Orgeneral Özel'den Vanlı gaziye mektup

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Van'da 1996 yılında mayına basarak ayağını kaybeden geçici köy korucusu Yusuf Esen'e mektup gönderdi

Orgeneral Özel'den Vanlı gaziye mektup
Orgeneral Özel'den Vanlı gaziye mektup
GİRİŞ 08.09.2014 14:58 GÜNCELLEME 08.09.2014 14:58

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Van'ın Çatak ilçesinde 1996 yılında mayına basarak ayağını kaybeden geçici köy korucusu Yusuf Esen'e mektup gönderdi.

EVİNE TESLİM EDİLDİ

Orgeneral Özel'in "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle gönderdiği mektup, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Temiz tarafından Esen'in oturduğu Şabaniye Mahallesi'ndeki evinde teslim edildi.

KOMUTANLARA TEŞEKKÜR

Aile üyeleri, Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Van Şube Başkanı Ayhan Kahraman tarafından kapıda karşılanan Barutçu ve beraberindeki komutanlar, gazi Yusuf Esen ve eşi Gurci Esen'in elini öperek, Özel tarafından gönderilen mektubu takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özel ve komutanlara teşekkür eden Esen, komutanların ve dernek yöneticilerinin her zaman kendilerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinlediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın "Gaziler Günü" nedeniyle kendilerini Ankara'ya davet ettiğini anlatan Esen, davetin kendilerini onurlandırdığını ve katılmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

"GAZİLER MİLLET OLMA BİLİNCİMİZİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gönderilen mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Aziz vatanımızın ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin huzur ve güvenliği için yurt içinde ve yurt dışında; vatan, millet ve bayrak sevgisiyle kutsal vatan hizmetlerini ifa ederken hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz, binlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimizin gönlünde en müstesna yeri almıştır. Gazilerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleridir. Genelkurmay Başkanlığımızca, var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin ölümsüz birer nişanesi olarak gönlümüzde yaşattığımız, başımızın tacı kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününde, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını yad etmek ve hayatta olan gazilerimizle bir arada olabilmek maksadıyla bir etkinlik düzenlenecektir. 17-19 Eylül 2014 tarihleri arasında icra edilecek '19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinde siz değerli gazimizi ve kıymetli aile fertlerinizi de aramızda görmekten onur duyarız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!