Rize'deki define kazısı hüsranla bitti

Rize'nin en işlek caddesinde başlatılan define kazısı hüsranla bitti.

GİRİŞ 08.09.2014 19:24 GÜNCELLEME 08.09.2014 23:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rize’de kent meydanına çıkan Adliye Sokak üzerinde Sabah saatlerinde başlatılan define kazısı sonuç elde edilemeyince sonlandırıldı. Bir özelliği olmayan mermer mezar başlığının bulundugu kazı çalışması sonuna doğru iş makinesinin kepçesinin çarpmasıyla içme suyu boru hattı da patladı, kazılan alan suyla doldu. 
 
Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı bölgede açılan kuyunun yarın kapatılacağı, define bulmak umuduyla kazı çalışması yaptıran Orhan Çırak’ın tüm masrafı karşılayarak sokağı eski haline getireceği öğrenildi.
 
Define kazısını gerçekleştiren Orhan Çırak, kazı çalışmalarından bir sonuç elde edemediklerini belirterek, "1984 yılında burada kazı yapan bir işçi kuyuya düştü. Bu kuyuda altın heykel ve tablolar gördü. Üzerini örttü, yılarca kimseye bir şey anlatamadı. Sonra olayı anlattığı babası bana ulaştı. 30 yıl sonra geldik, izin ayıp kazdık. Ancak buradaki yağmur suyu hattının 1994 yılında değiştirildiğini öğrendik. O zaman bu altınlar  alınmış olabilir" dedi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Rize’de Orhan Eskiçırak (65) isimli bir vatandaş, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Atatürk Caddesi Adliye Sokak’ta 100 metrelik bir alanda 1 aylık define arama izni aldı. İş makinesi ile kazı işlemlerine bu Sabah erken saatlerde başlanırken, kazı alanının çevresi branda ile çevrildi. İl Özel İdare binası önünde başlatılan define arama çalışmaları Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde yapıldı. Rumlardan kalan eserler olduğu iddia ediliyordu.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mehmet ali bayraktar 9 yıl önce Şikayet Et
    ne aklı kardeşim.... mesele karadeniz olunca akıl mantık durur...burayı başka maksatla eştiler birşey çıkmayınca da gerçeği söylediler...bu kazıya izin verenler de gerçek amacı biliyordu... altın diye kazındığını millet bilseydi çoktan savaş çıkardı oralarda...
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    HANGİ AKILLA BU KAZIYA İZİN VERİLDİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..... resimde de görüldüğü gibi ne yol kalmış, ne kanalizsyon ne de su... Hepsini koparıp almışlar. Elektrik, doğalgaz, telefon hatları da var belki buradan gözükmüyor. Kimbilir kaç vatandaş bi akılsızın macerası yüzünden madur edildi... Yazık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak