Kuveyt elçisinden Türkiye'ye tehdit

F-16 pilotunu öldüresiye dövdükleri iddia edilen büyükelçilik elemanlarına Kuveyt Büyükelçisi sahip çıktı

Kuveyt elçisinden Türkiye'ye tehdit
Kuveyt elçisinden Türkiye'ye tehdit
GİRİŞ 16.09.2014 08:01 GÜNCELLEME 16.09.2014 08:03
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ankara'da trafikte tartıştığı F-16 pilotu Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’u araçtan indirerek darp ettiği iddiasıyla gündeme gelen Kuveytli diplomata, masum olduğunu savunan Büyükelçi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh sahip çıktı. Hürriyet Daily News’a konuşan Büyükelçi, Kuveytli Askeri Ataşe Amad Ali Almohaid’in sınır dışı edilme olasılığı için, “Burada birçok yatırımımız var. Mahkeme kararı olmadan sınır dışı edildiği duyulursa, Kuveytli yatırımcılar Türkiye’den ayrılacaktır. Çünkü bu ülkeye güvenemeyecekler” dedi.”

‘KANITLAR BİZDEN YANA’

Pilot darp edildiği sırada diplomat ve büyükelçilik şoförünün Kuveyt Türk Bankası’nda olduğunu söyleyen Büyükelçi, kamera kayıtlarını mahkemeye sunduklarını belirterek şöyle konuştu: “Pilot için çok üzgünüm, saygılarımı gönderiyorum. Ancak, suçluluğu kanıtlanana kadar kimseyi Kuveyt’e geri göndermek istemiyoruz. Gönderirsek, parlamentomuz bana neden gönderdiğimi, kanıtı soracak. Türk yargısına güveniyorum ve mahkemeyi bekliyorum.”

‘DÖVEN SOKAKTAKİLER’

Büyükelçİ Al-Duwaikh, olayı şöyle anlattı: “Trafikte çıkan tartışmada pilot, elçilik aracındakilere, ‘Siz Araplar, Suriyeliler’ diye bağırıyor. Bizimkiler sessizce bankaya giriyor. Karakuş elçilik aracını tekmeliyor. Birileriyle pilot arasında kavga çıkıyor. Bu sırada diplomatımız ve şoför bankada, kaydı var” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 34
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak ''Türkler parayla alınamıyacak kadar gururludur''. Tabi Arap parasıyla alamazsın, ama Dolar ve Euro ile kıç yalayacak çooookkk Türk geldi geçti bu memleketten. Duyanda sanırki Türkiye'de rüşvetin esamesi okunmuyor(du). Bu memlekette dış ülkeler hesabına çalışan o kadar casus Türk varki, gülmekten yerimde oturamıyorum, Mustafa.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    valla bencede sınırdışı edilmesinler. ve bizimkiler de bir fırsatını kollayıp ağzını burnunu çarşamba pazarına çevirsinler..isterse o zaman memelekitine gitmesin de görelim..türkler para ile satın alınamayacak kadar gururludur..bunu öğürenemediysen yazık snan,nasıl elçi olmuşsun cahil herif!biz gerektiğinde aç yatar mam ödün vermeyiz! sizin çıkarınız olmasa ne işiniz var buralarda.. ateş olsan paran kadar yer yakarsın hadi naş!
    Cevapla
  • Sessiz Gemi 9 yıl önce Şikayet Et
    GİT. hiç durma
    Cevapla
  • ahmet selli 9 yıl önce Şikayet Et
    komik. Paranı da al git, yoksa biz def ederiz.
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    benim hiç içimden geçmedi . yolda gördüğüm suriyeliyi dövmek ama senin niyetin var bir türkü hele üstünde birde üniforma olan bir türkü bütün hıncını alana kadar dövmeyi dedim ya sana göre herkes senin gibi ırkçı ama bu memleketin insanı mazlumun yanında zalimin karşında hele birde paralarımızı çekersek diye tehdit edenlerin yanında hiç olmadı sen istediğin yerde durmaya devam edebilirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler