Cizre’de üç okulu ateşe verdiler

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 okul yüzü maskeli bir grup tarafından molotof kokteylleriyle ateşe verildi.

GİRİŞ 16.09.2014 23:20 GÜNCELLEME 17.09.2014 00:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim için açılan okulun kapatılmasını bahane eden YDG-H üyeleri Cudi ve Sur Mahallesinde bulunan Fatih İlk ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebuliz İlkokulu'nu molotof kokteyli atarak ateşe verdi.

İtfaiye ekiplerinin geçişine de izin vermeyen grup YDG-H üyeleri olay yerine gelen polis ekiplerine taş, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis maskeli göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Büyük çapta hasar meydana gelen okullardaki yangın devam ederken, göstericiler ile polis arasındaki gerginlik ara sokaklarda sürüyor.

Polis ilçedeki diğer okullara yönelik saldırıya karşı okulların önünde zırhlı araçlarla beklemeye başladı.

YORUMLAR 2
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlete 5 kuruş vergi vermezler !!. Bizim verdiğimiz vergilerle bu okullar yapılıyor . Tüyü bitmemiş yetimlerin bile hakkı var o okullarda . Açılım adı altında bu okulların , devletin parasının yanıp kül omasına seyirci kalanlara hakkımı kesinlikle helal etmiyorum !!! Allah ım bu yöneticilerimize ( En aşağıdan en tepedekine ) kadar akıl fikir versin , Allah bunları ıslah eylesin !!!!
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    üç değil 5 okul. Bu okulu yakanların allah belasını versin. Engel olmayan yöneticileride açılım peşinde koşmaktan men etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber