Mehmet Görmez'den Leman Sam'a cevap

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Leman Sam'ın eleştirilerine karşı yorum da bulundu.

Mehmet Görmez'den Leman Sam'a cevap
Mehmet Görmez'den Leman Sam'a cevap
GİRİŞ 06.10.2014 14:22 GÜNCELLEME 06.10.2014 15:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gazetecilerin Leman Sam'ın kurban konusundaki eleştirilerinin sorulması üzerine, "Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmadığını" dile getirdi.

Kurban bayramlarından önce, artık klasik hale gelen iki önemli çağrısının olduğunu, bunlardan birinin hayvanlara karşı daha şefkatli, merhametli davranılması gerektiğini ifade ettiğini anımsatan Görmez, "Kurban bizi Allah'a yakınlaştıran bir ibadet, bunu yaparken bizi Allah'tan uzaklaştıracak her türlü davranıştan uzak olmak, çevre ve sağlık unsurlarına dikkati çekiyoruz.

İkinci husus, birkaç olumsuzluğu dikkate alarak kurban ibadetini ve kurbanı tartışma konusu yapmayalım. Bunlar sadece görülen kısmından ibaret değildir. Arkasında büyük manalar, semboller ve simgeler var. Dolayısıyla aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmam doğrusu" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Zeki Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Haklı.... "Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmadığını" dile getirdi." Mehmet Görnez haklı. Bu işlere aklı eremez zaten. Çünkü İslam, Nakil yani vahiy dinidir. Allah ile vahiy yoluyla konuşamayanlar islamı bilemez ve yaşayamaz.
    Cevapla
  • sebahattin cebi 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın yılmazer..... benı neden samanyoluna yonlerdırdınız anlamadım kaldıkı ben boyle bırsey var yada yok demıyorum sadece bır acıklama yapmasını soyledım......
    Cevapla
  • ZAFER YILMAZER 9 yıl önce Şikayet Et
    S.Cebi Kardeşime. Basit adam dediğiniz hocam ülkemizin bu güne kadar gördüğü en iyi Diyanet İşleri Başkanı. Hükümetin aleyhine olmayan tüm inançlı insanları kendinizden dışladınız, basit adam görmek istiyorsan samanyolu grubu medyasına bakmanı tavsiye ederim, İnançlı insanların sevincine ortak olmayan, derdini dillendirmekten kaçan herkes orada.
    Cevapla
  • sebahattin cebi 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın gormez..... bakara makara kakara kıkırı olayında bı acıklama yapsaydı sımdı fıkırlerıne değer verırdık suan gozumuzde dıne sıyaset karıstıran basıt bır adam duruyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!