Deniz Feneri'nden 32 ülkeye kurban eti

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, bu yıl Kurban Bayramında 32 ülkede kurban kesimi yaptıklarını açıkladı.

Deniz Feneri'nden 32 ülkeye kurban eti
Deniz Feneri'nden 32 ülkeye kurban eti
GİRİŞ 07.10.2014 17:51 GÜNCELLEME 07.10.2014 17:51

Cengiz, "Dünyanın en fakir ülkelerinde özellikle Afrika'da vekaletle kurban kesimini en iyi şekilde organize ederek yetimhanelere, medreselere, yurtlara, cezaevlerine, sazdan evlerde yaşayanlara, yıl boyunca et yüzü görmeyen insanlara renk, dil, din ayırımı gözetmeksizin kurban eti ulaştırıldı" dedi.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak yıllardır kendilerine emanet edilen iyilikleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Bu yıl da Türkiye'den bağışlanan kurbanları yurt dışında dernek görevlilerinin ve gönüllülerinin nezaretinde keserek yoksullara dağıttıklarını belirten Cengiz, "Türkiye, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler/Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kenya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tayland-Patani, Uganda, Yemen, Zimbabve, Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Makedonya ve Suriye'de kurban keserek dağıtımı yapıldı" diye konuştu. Bağışçılarını kurban kesilmesiyle ilgili "kurban kesim sertifikası" ile bilgilendirdiklerini anlatan Cengiz, hisse sahiplerinin isimlerinin tek tek okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren, kişiye özel kurban kesim görüntülerinin de bayramdan sonra ulaştırıldığını aktardı. Bu yıl 32 ülkede kurban etiyle, on binlerce ihtiyaç sahibinin sevindirildiğini ifade eden Cengiz, şöyle devam etti: "Dünyanın en fakir ülkelerinde özellikle Afrika'da vekaletle kurban kesimini en iyi şekilde organize ederek yetimhanelere, medreselere, yurtlara, cezaevlerine, sazdan evlerde yaşayanlara, yıl boyunca et yüzü görmeyen insanlara renk, dil, din ayırımı gözetmeksizin kurban eti ulaştırıldı. Binlerce çocuğun, ailenin evsiz yurtsuz kaldığı coğrafyalarda bayram kutlandı. Derneğimiz yurt dışı çalışmalarına önem ve özen gösterdiği ölçüde ülkemizde yaşayan dul, yetim, kimsesi olmayan, muhtaç, ihtiyaç sahibi insanlarımıza da gerekli tüm yardımları yaptı ve yapıyor."

Cengiz, dernek gönüllülerince Fildişi Sahili'nin en büyük şehri ve eski başkenti Abidjan'da da Türkiye'den bağışlanan 420 hisseyle 60 büyükbaş kurbanlığın kesiminin yapıldığını, yoksullara etinin dağıtıldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?