Mersin'de polise tüfekli saldırı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden grubun gösterisi sırasında, polis ekiplerine ateş açıldı.

Mersin'de polise tüfekli saldırı
Mersin'de polise tüfekli saldırı
GİRİŞ 09.10.2014 06:56 GÜNCELLEME 09.10.2014 07:13

Tarsus'ta Gazipaşa, Fahrettinpaşa, Şahin, Girne, Barbaros, Çağlayan, Tozkopran Zahit ve Fevziçakmak mahallelerinde IŞİD'in Kobani'ye dönük saldırılarını protesto gösterileri düzenlendi. Emine Boro İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ana okulunun ikinci katına molotof kokteyli atan göstericiler, Mersin-Adana D-400 karayolunun 3 ayrı noktası ile Fahrettinpaşa ve Gazipaşa Mahallelerinde hemzemin geçidi de ateşe verdi.

4 POLİS YARALANDI

Gösteriler sırasında Fahrettin Paşa Mahallesi'nde dört polis, av tüfeği ile açılan ateş sonucu yaralandı.

İlçede polislerin yaralanmasını haber alan bir grup, 4 ayrı noktadan yürüyüşe geçerek eylemlerin yoğun olduğu bölümlere geldi. Grup, sloganlar atarak mahalle girişinde önlem alan ve gösterilere müdahalede bulunan polislerin yanına gidip, birlikte hareket etmek istediler
 
Polislerin ikna ederek evlerine dönmelerini istediği grup ikna olmayınca, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amiri Mehmet Tüfek, akrep aracının üzerine çıkarak megafon ile gruba seslendi. Tüfek, "Biz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, sizlere teşekkür ediyoruz. Lütfen evlerinize dönün. Sizlere bir şey olması bizi üzer" diyerik grubun dağılmasını istedi. Ancak kalabalık grup bir türlü dağılmadı. Bunun üzerine Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ile MHP’li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kalabalıktan sağduyulu olmalarını istedi. Konuşmaların ardından kalabalık grup dağıldı.
 
BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

 
Şehit Mustafa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Binadan dumanların yükseldiğini görenler tarafından durumun itfaiyeye ve polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen TOMA ile iki itfaiye aracı, binadaki yangına müdahale etti. Yangın nedeniyel parti binası kullanılamaz hale geldi. Çevrede tedbir alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?