Maskeli eylemciye holigan muamelesi yapılacak

Türkiye'de son dönemde artan toplumsal olaylar ve gösteriler, güvenlik konusunda yeni önlemleri de beraberinde getirdi.

Maskeli eylemciye holigan muamelesi yapılacak
Maskeli eylemciye holigan muamelesi yapılacak
GİRİŞ 17.10.2014 07:12 GÜNCELLEME 17.10.2014 10:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gezi Olayları ve yakın zamanda yaşanan Kobani protestolarında 'maskeli grupların' protestoları demokratik tepkinin dışına çıkarak 'provokatif' eylemlere dönüştürdüğü görüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sokaklarda vandalizme izin vermeyeceklerini açıklaması devletin güvenlik zirvesini harekete geçirdi. İç güvenlik reform paketindeki yeni uygulamalara göre maskeli eylemcilere 'holigan' muamelesi yapılacak.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ AYNI

Yeni uygulamayla toplumsal olaylarda göstericilerin arasına sızarak eylemleri illegal hale getiren maskeli kişiler, tek tek tespit edilerek, emniyetin terör ve güvenlik şube masasında kayıt altına alınacak. Eşgal ve kimlikleri tespit edilen maskeli eylemcilere karşı her hangi bir toplumsal olay, gösteri, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş öncesinde önlem alınacak.

KONTROLLÜ GÖZETİM

Her hangi bir toplumsal olaya 'maskeli' olarak katılan kişiler, 'şüpheli provokatif' olarak listelenecek ve gösteri alanına girişi önlenecek. Bu tür alanlara girişte ısrar halinde ise, gösteri ve toplumsal olaylar sona erene dek şahıslar kontrollü gözetim altında tutulacak. Holiganların stada girişlerinde uygulanan önleyici sistem, sokak olaylarında maskeli eylemcilere karşı önleyici uygulama olarak devreye sokulacak.

BATI'DA CEZALARI AĞIR

Eylemcilerin molotoflu saldırılarının dışında sadece maske takmalarının bile batı ülkerinde 10 yıla varan hapse kadar cezaları var. Bu kapsamda maske ya da yüzünü herhangi bir örtüyle gizleyerek eylem yapmanın cezası Almanya'da bir sene, Avusturya'da altı hafta hapis cezası. İsviçre ve İtalya'da ise hapis ve para cezası uygulanıyor. Kanada'da ise maskeyle gösteri yapana 10 yıl hapis cezası veriliyor. İspanya'da maskeyle eylem yapanlar 30 bin Euro para cezasına çarptırılıyor.

Suç işlemeye hazır kişi

Yeni uygulamayla maske takan kişinin suç işlemeye hazır kişi olduğu kaanati toplumda yaygınlaştırılacak. Maske takması engellenen kişinin 'Özgürlük engelleniyor' propagandasının da önüne geçilmiş olacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • vezir bakırcı 9 yıl önce Şikayet Et
    TERÖR KALEMŞÖRLERİ . Televizyonlarda açık oturumları izlerken öyle yorumcular varki dinlerken kahroluyoruz yok bu asayış düzenlemesi yapılmamalıymış polis devletine dönüşecekmişiz v.s bunlar tamamen art niyetli yoksa onlarda biliyorlar dünyanın en demokrat ülkelerinde bizdeki kadar asayış konusunda demokrasi adı altında aptalca özgürlük yok vur kır yüzünü gizle git evinde yok batsın böyle vahşi özgürlük
    Cevapla
  • cabbar 9 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetci. be$eri kanunlarla olmaz illede $eriat illede $eriat ba$ka yolu yok
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlara az bile !!!!. polise molotof atana, polis karsilik vermeli silahla, bu kadar basit. para ceza si, hapis ceza si ile halledilmez bu.
    Cevapla
  • virdis moment 9 yıl önce Şikayet Et
    elinde silah olana derhal ateş edilmeli, önce ayağından sonra da kafasından,,. İnsan olan söz söyletmez,, olmayana ise kanun kar etmez,,,
    Cevapla
  • tankoy oytun 9 yıl önce Şikayet Et
    bu vahşilere vahşi hayvan muamelesi lazım. uyuşturucu iğne atan tüfek ya da gaz. emniyetli bir kullanım da sizden olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Refah'ı işgal eden İsrail'den skandal savunma: Barış anlaşmasını ihlal etmiyorlarmış!
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı