Paralel yapı, hakimlere bunu da yaptı

Paralel yapıya bağlı polisler, İstanbul’da kahvaltıda bir araya gelen hakim ve savcıları görüntülü olarak kayıt altına almış.

Paralel yapı, hakimlere bunu da yaptı
Paralel yapı, hakimlere bunu da yaptı
GİRİŞ 17.10.2014 08:52 GÜNCELLEME 17.10.2014 08:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, yüksek bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce ismi uydurma suçlarla dinleyerek casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan polislerin yargıçların toplantılarını da takip ettikleri ortaya çıktı.

Hakim ve savcıların hukuki konuları konuştuğu ve bunun için ara sıra düzenledikleri kahvaltılı toplantıların fiziki ve teknik olarak takip edildi. Hakim ve savcıların düzenlediği üç toplantının da dinlendiği tespit edilirken 31.03.2012 günü, Yedikule Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya katılan tüm hakim ve savcıların teker teker görüntülendiği anlaşıldı.

Mobil cihazları kullandılar

Katılanların 20-25 civarında olduğu ve aralarında hakim ve savcıların çoğunlukta olduğu öğrenilen toplantıların rutin ve hukuki konuların konuşulduğu konular olduğu belirtiliyor. Şüpheli polislerin toplantıya katılan yargı mensuplarını dinlemek için de mobil dinleme cihazlarını kullanarak ortam dinlemesi yaptığı tespit edildi. Hukukçu olan arkadaşların basit bir kahvaltı buluşmasını dahi “terör faaliyeti” gibi dinleyen polislerin eylemlerine ilişkin suç delilleri de bulundu. Deliller arasında toplantıya ilişkin fotoğraflar, dinleme tutanakları ve ses kayıtları yer alıyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dinlenen yargı mensuplarını “mağdur” sıfatıyla ifadeye çağıracak.

ORTAM DİNLEMELERİ MERCEK ALTINDA

Paralel yapının yargı mensuplarına yönelik işlediği bu suç, Selam kumpasını uygulamaya sokan polislere operasyonu gerçekleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı derinleştirmesiyle anlaşıldı. “Paralel yapı”nın sadece legal kılıflı yasadışı dinleme yapmadığı, mobil dinleme aygıtlarını kullanarak yaptığı ortam dinlemesiyle de birçok önemli ismin konuşmalarını da dinlediği belirtiliyor. Yasadışı ortam dinlemeleri de İstanbul Savcılığı tarafından merceğe alındı. Başsavcılık konuyla ilgili kapsamlı inceleme başlattı.  

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • ggtyy 9 yıl önce Şikayet Et
    dinleme kimin işi. dinleme elbette yapılmış.ama kimin yaptığı biraz tuhaf.star gazetesi biliyorsunuz akp li. ee dinlemeyi yapanlar paralelci ise neden ak partili gazeteye servis etsinler ?
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    DAVACIYIM !. Biz o kadar önemsiz miyiz ki bir gek bizi dinlememişler ?..:( Biz de dinlenmek istiyoruz!..
    Cevapla
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    HER İŞARET YAHUDİ SİYONİST BİR YAPILANMAYI İŞARET EDİYOR..... Bakıyorsunuz yapılan dinlemeler, toplanan veriler ve bu verilerin paylaşıldığı yerler analiz edildiğinde okun Ucu İsraili ve değnekçisi Amerikayı gösteriyor. Finans bağlantılarına bakıyorsunuz, ekonomik işletmelerinde dahi hep Yahudi ve Amerikan izleri hakim. A101 diye bir parakende zinciri var. İçerisinde bulunn ürünler ekseri "boykot edilen İsrail ürünleri".
    Cevapla
  • Yuzarsif 9 yıl önce Şikayet Et
    HERKESİ DİNLEDİLER.. Herkesi dinlediler başları şimdi beladan kurtulmuyor. Cenab-ı Hakkı dinlemiş olsalardı bunlar başlarına gelmezdi...
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyonist örgüt. Eğer şu takibi PKKya karşı yapsaydı,şimdiye kadar kökü kazınmış olurdu.Ama onların PKK ile bir derdi yok çünkü PKKyı besleyen Türkiye düşmanları Paralel örgütün dostlarıdır.Hain örgüt ,dostları olan siyonistlere hizmet etmek için gizli konuşmaları düşmana satar,mit tırlarını durdurur,ama PKKya asla dokunmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı