Somalı madenciler Karaman'a gidemedi

Maden kazasının yaşandğı Karaman'a gitmek isteyen Somalı maden işçileri, polis tarfından Uşak'ta durduruldu.

Somalı madenciler Karaman'a gidemedi
Somalı madenciler Karaman'a gidemedi
GİRİŞ 29.10.2014 11:15 GÜNCELLEME 29.10.2014 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara'ya yürüme kararı alan ancak Ermenek'te maden ocağında işçilerin mahsur kaldığı haberini alınca yürüyüşlerine son vererek otobüslerle Karaman'a yönelen Somalı maden işçileri, Uşak'ta durduruldu.

Somalı işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüme kararı almış, Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir maden ocağında işçilerin mahsur kaldığı haberini alınca yürüyüşlerine son vererek otobüslerle bu kente yönelmişlerdi.

Somalı madencileri taşıyan 3 otobüs, Uşak'a 10 kilometre kala durdurdu.

İşçilerin sözcüsü Erkan Kutlu, Karaman'a gitmek üzere bindikleri otobüslerin sabaha karşı polis ekiplerince durdurulduğunu ve geçişlerine izin verilmediğini belirtti.

Polisin, Karaman Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda geçişe izin veremeyeceklerini söylediğini ifade eden Kutlu, "Karaman'a gidip oradaki insanlarla dayanışma içine girmek, kurtarma çalışmalarına katılmak istiyoruz. Çünkü hepimiz maden işçisiyiz, yerin altındaki arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Biliyoruz ki ne AFAD, ne AKUT yerin altına girebilir. Bizi neden durduklarını anlamıyoruz, herhangi bir provokasyon amacımız yok" diye konuştu.

Otobüslerin bekletildiği akaryakıt istasyonuna gelerek polisle görüşen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da, sorunun çözümü için girişimlerde bulunduğunu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'le görüştüğünü söyledi.

"GEREKİRSE GÜNLERCE BEKLEYECEKLER" 

Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak'ın bakanlıktan talimat aldıklarını söylediğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ben seyahat özgürlüğünün kısıtlanamayacağını, işçilerin insani bir yardım amacıyla bölgeye gittiklerini, herhangi bir provokasyon amacında olmadıklarını, hepsinin işçi olduğuna dair kimlik kartlarının üzerinde bulunduğunu kendilerine ilettim. Ancak izin verilmiyor. Karaman Valiliğinin il sınırları içerisine işçilerin girişi ile ilgili bir yasağı varsa bu Karaman ili sınırları içinde geçerlidir. İşçiler Karaman sınırına kadar giderler, yasaksa orada durdurulurlar. Uşak'ta durdurulmalarının hiçbir mantığı yok, bu seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. İşçiler kararlı, Karaman'a gitmek istiyorlar. Gerekirse burada günlerce bekleyecekler."

Yılmaz ve CHP İl Başkan Bülent Horasan, Uşak Valisi Seddar Yavuz'la görüşmek üzere bölgeden ayrıldı. 

İşçilerin bekleyişleri sürüyor. Polis bölgede güvenlik önemleri aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ister kabul edin veya etmeyin bu provakasyonların ardında her zamkanki gibi CHP saklı !
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirenlere ve eleştireceklere karşı aldıkları tedbiri teröre karşı alsalardı bu ülkede herhalde terör biterdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma