3 şehit haberine yayın yasağı!

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda, 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yayın yasağı kararı aldı.

3 şehit haberine yayın yasağı!
3 şehit haberine yayın yasağı!
GİRİŞ 29.10.2014 18:59 GÜNCELLEME 29.10.2014 18:59

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğinin 28.10.2014 tarih ve 2004/239 D.İş No'lu kararıyla 25.10.2014 tarihinde ilçemiz Yüksekova'da gerçekleşen 3 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak, soruşturma kapsamı içinde kalan olayda şehit olan kişilere ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin, Basın Kanunun 3. Maddesi ve Anayasa'nın 26. Maddesi uyarınca yayınlanmasının ve gösterilmesinin soruşturmanın sağlıklı işleyişi ve kamu düzeni, kamu ilkeleri uyarınca yasaklanmasına karar verilmiştir."

Mahkeme ayrıca, söz konusu kararın tüm yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesi ve bilgi verilmesini de istedi.

Öte yandan aynı Sulh Ceza Hakimliği, 3 gün önce aldığı kararla, olay yeri ve şehitlerin cenaze görüntülerinin her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyadaki yayınlarla internet ortamında yayınlanmasını yasaklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor