18 kişiyi ölüme götüren 'canavar'lığın sebebi

Isparta'daki kazada ölü sayısı 18'e çıkarken Vali Erol, işçileri taşıyanların denetimden kaçmak için nasıl bir yol izlediğini de açıkladı.

18 kişiyi ölüme götüren 'canavar'lığın sebebi
18 kişiyi ölüme götüren 'canavar'lığın sebebi
GİRİŞ 31.10.2014 15:49 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Facianın nasıl geldiği ile ilgili açıklama yapan Konya Valisi Muammer Erol, işçilerin Jandarma denetim noktasına kadar üç araçla getirildiğini, denetim noktası geçildikten sonra üç araçtaki işçilerin tek minibüse doldurulduğunu açıkladı.

Isparta'daki Yalvaç Devlet Hastanesi'ne gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Muammer Erol, daha sonra morga indi.

Burada Isparta Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya'dan bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Erol, katliam gibi kazanın oluşunu anlattı.

24 kişilik midibüste şoför dahil 46 kişiyle yolculuk yapıldığını söyleyen Vali Erol, "Burada şunu belirtmek istiyorum. 24 kişilik araç 46 yolcu. Ve 46 yolcu bu 24 kişilik araca maalesef jandarma kontrolü geçildikten sonra diğer araçlardan toparlanan yolcularla bu sayıya ulaşılmış. Bu ibret olsun hepimize. Jandarma kontrolü de olsa arkadan dolaşalım geçelim derken insanlar küçücük hırsları uğruna ne acılar yaşatıyorlar bakın bizlere" diye konuştu. 

FREN PROBLEMİ VAR

Fazla yolcunun yanı sıra araçta fren problemi olduğunu da ifade eden Vali Erol, Konya'da bulunan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti. 

DAYI BAŞI VAKASI

Akşehir Devlet Hastanesi önünde bekleyen yaralı yakınlarından Mesut Yiğit, tarım işçilerini dayı başı aracılığıyla iş bulduğunu belirtti. Yiğit, dayı başı olan kişinin işverenden 50 lira aldığını yol parası ve kendi komisyonunu çıkarttıktan sonra işçilere 30-35 lira ücret ödediğini öne sürdü. Yiğit, ''Dayıbaşı ne kadar fazla adam götürürse o kadar para kazanacağı için midibüse fazla yolcu bindiriyor'' dedi.

40 TL YEVMİYE İÇİN 17 CAN...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen 18 kişinin öldüğü ve 27 kişinin de yaralandığı kazayı yaşayanların günlük 40 TL’ye elma toplamaya giden işçiler olduğu ortaya çıktı.

4 YAKININ KAYBEDEN KAZAZEDE YAKINI KADININ FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Kazanın ardından 14’ü kadın, 16 kişi hayatını kaybederken, 29’uda yaralanmıştı. Kaza sonrası cenazelerini teslim almak için Yalvaç Devlet Hastanesine morguna gelen kazazede yakınlarının morg önünde beklerken dile getirdikleri feryatları yürekleri dağladı.

Kazada 4 yakının kaybeden bir kadının “olmaz olsun şu fakirlik” şeklinde ağıtlar yakması, kazada ölen ve günlük 40 TL yevmiye ile elma toplayan kadınların durumunu gözler önüne serdi.

Kazada hayatını kaybeden acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıtlar yakarak, “bebeleri ortada kaldı” diye feryat ettiler. Morg önünde sinir krizi geçiren kazazede yakınlarına hastanede görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARTMAK İÇİN ANNESİYLE GİTMİŞ 

Kazada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Veli Can Çelik'in ise Endüstri Meslek Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Veli Can Çelik'in okul harçlığını çıkarmak için bugün okula gitmeyip kazada yaralanan annesi Leyla Çelik'in yanında çalışmaya gittiği öne sürüldü.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 10
  • vatandaş a cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimsenin yalağı değil 300 kişilik maden faciası yeni bir 18 kişilik maden faciası minibüs kazası evet olmaması gereken şeyler suriyelileri dolduran derken bundan öncesinde böyle değilmiydi sen hanki mağaradan çıktında geldin buraya yorum atıyon sen istanbulda o trafikte hiç dolmuşa binmedinmi bunlar yeni şeyler değil bu ayakları akp dönemine laf atma AKP döneminde kazada eceliyle çatışmada herneyse 15 yıllık iktidar döneminde ölenlerin sayısı sizin darbelerinizde ölenlerden kaybolanlardan faili mechullerden azdır eminim sizin zihniyetiniz bu ölüme terketmeyi iyi bilirsiniz darbe üzerine darbe yapıp memleketi ayağa kaldırmayan zaten fakirlikten kırılan halkın malının yarısına el koyan camileri ahır olarak kullanan demokrasiden bahsedip milletine baskı ile oy kullandıran kendi memleketini avrupaya rezil etmeye çalışan tayyip calıyor yiyor diyen zihniyet çalan tayyip 15 yılda ülkeyi ayağa kaldırıp ülkeyi saygın bir konuma getirdi siz 60 yılda çalmadan ne yaptınız devletle kalmayıp halktan çaldınız türkiyeyi somaliye çeviriyordunuz az kalmıştı
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Asla akıllanmayacaksınız değil mi? 17 kişi öldü 100 aile bireyinin ocağı söndü neredeyse. Yazık ya.
    Cevapla
  • Doğrucu Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar çok felaketin arka arkaya gelmesi bir yerlerde yanlış olduğunu hatırlatıyor ama nerede? İşte bütün mesele de burada...
    Cevapla
  • haci baştürk 9 yıl önce Şikayet Et
    otobüs 44 kişi alıyor bu nasıl bir münübüsmüş ya nereye nasıl bindirmişler 46 kişiyi yazık yazık allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    bu müdübüsler bizim buralardada var çok tehlikeli arabalar ne deyim yani yolda giderken insan korkuyor hiç cangüvenliği yok devlet bunları toplamalı yerine imkanlar ölçüsünde yeni arabalar verilmeli yoksa daha bu eski müdübüsler çok kişiyi hayattan koparır.
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    suriyelileri dolduran lar düşünsün türkiyede işsizlikten millet ne ile bu hale geldi yazık bu türk milletine başkalarına yalakalık yapmayın eğer biraz vijdanınız varsa düşünün nereye gidiyoruz bi bakın yazık daha 300den fazla isanımızın acısını atlatamadan 18 ki şi giti ardından bir kaza 17 vatandaş daha giti siz daha nerenizi savunacaksınız
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim vatandaşlarda bu vatandaş gibi düşünse Allah muhafaza yandık vatandaş yandık.
    Cevapla
  • cologne 35 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar gökten tas yagsa hükümeti ve hükümete oy verenleri suclarlar. bunlarin herseyi yalan dolan iftiradir. sen savundugun partililerin yönettigi Türkiye yillarina bak bir. trafik kazalarinda, terörde, hatta balkondan inek düsüpde insanlarin ölümüne yol acan yillara. tek isiniz kin kusmak, cumhuriyet mahallesi, levhalari asmakla ilerletemez cag atlatamassiniz. hadi baska kapiya burada gercekler yaziyor senin görmek istedigin yalanlar degil.
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    yaptığın yoruma dön bi baksana mantıklı mı sence. suriyelileri ülkeye doldurmakla midibüse 46 kişi binmesinin ne alakası var. Suriyeliler bu ülkeye gelmeden önce midibüslere 3 er 5 er kişi biniyodu sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor