Hüseyin Gülerce'nin Fethullah Gülen tarifi

Ahmet Hakan'ın iki bölüm olarak yayınlanan röportajında Hüseyin Gülerce'nin Fethullah Gülen ile ilgili düşünceleri dikkat çekti.

Hüseyin Gülerce'nin Fethullah Gülen tarifi
Hüseyin Gülerce'nin Fethullah Gülen tarifi
GİRİŞ 03.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 03.11.2014 13:38
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Gülen hareketinin önemli isimlerinden biriyken geçtiğimiz aylarda yazarı olduğu Zaman gazetesinden ayrılan ve Cemaat ile ilişkisine son veren Hüseyin Gülerce, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan Coşkun'a konuştu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"GÜLEN'DE AYNI BEDENDE İKİ İNSAN GÖRÜYORUM"

Hüseyin Gülerce, Coşkun'un "Şu anda Fethullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna cevap verdi. Gülerce, Gülen'de gördüğü iki yüzü şöyle tarif etti:

"Ben Hocaefendi'yi çok seviyorum. Dünyada dostluğundan şeref duyduğumu açıkladığım tek insandır Hocaefendi. Ben böyle samimi, ihlaslı, Sahabe Efendilerimizi hatırlatan başka bir kişi tanımadım.

Şimdi geldiğim noktada aynı bedende iki insan olduğunu düşünüyorum. Birisi benim çok sevdiğim, saydığım, kendisine nokta kadar zarar gelmesini istemediğim, ona yapılan hakaretlerin, saldırıların vicdanıma bıçak gibi saplandığı bir insan. Hâlâ öyle.

Bir de bu insanla aynı bedende yer alan, sadece ve sadece kendi kafasındaki Türkiye'ye ulaşabilmek için ne lazım geliyorsa yapabilen, ölçü tanımayan bir insan. Birisi için canınızı verebilirsiniz. Diğeriyse sizi ürkütüyor. Ona toz kondurmak istemiyorum. Ama vicdanıma sığdıramadığım, ilkelerime sığdıramadığım, Müslümanlık anlayışıma sığdıramadığım yanlışlar var. Onları da görüyorum. Duygularım çok karışık."

YORUMLAR 48
  • Yiğit ER 9 yıl önce Şikayet Et
    Risalei Nurlardan nemalanarak holdingleşen, Müslümanlık anlayışı iki şarkı, hafta da bir makrube ziyafeti, göbek yağlarıyla asfaltı çökerten tipler. Sen haklıysan kardeşim çık gel vatanına, vatansız mısın? Tarihte alim görünümlü zalimlere pek rastlanmaz, ilk örneği galiba.Bir DADAŞ olarak sana yakıştıramadım, yazık ettin kendine...Saidi Nursiye hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsun? Mehdiyeti erteleyerek, İslam Birliğini ABD ye satarak mı? Yazık! Ortaçağ din sömürü sistemini sende 21 yy da kurdun! Cennette senin cehennem de sat satabilirsen....
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi okuduktan sonra cemaat ve liderleri hocaefendi hakkında 17 aralıktan buyana yazdıklarıma,düşüncelerime beni yanıltmadıkları için Yüce Allah'a bu mubarek Muharrem gecesinde yüzbinlerce kez şükrediyorum.Tüm bunları Allah söyletiyor.
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    "Sırran Tenevveret" deniyor bu duruma. Vaktiyle Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Aklımdan geçenden bir tek sakalımın haberi olsa, o sakal bende kalmazdı" dediği cinsten. Ama sayın Gülerce'nin konumu da hiç yakışmadı kendisine. Neyse. Ahirete havale...
    Cevapla
  • Fethiyeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir dövene elsiz sövene dilsiz olalım diyor. Bir bakıyorsun beddua ediyor. Gülerce doğru söylüyor.
    Cevapla
  • gül 9 yıl önce Şikayet Et
    birgün gelecek ona iftira atanlar onu güllerle karşılayacaklar.atasözü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi