Emniyet o görüntüleri basına dağıttı!

Üsküdar'da yapılması planlanan cami inşaatı çalışmasına engel olmak isteyen grup polis kamerasına böyle yansıdı.

GİRİŞ 12.11.2014 00:45 GÜNCELLEME 12.11.2014 01:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapılması planlanan cami inşaatı çalışmasına engel olmak isteyen gruba dün akşam yapılan polis müdahalesinin görüntüleri basına dağıtıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünden verilen görüntülerde, bazı eylemcilerin inşaat alanına girmek için barikata yüklenmesiyle polisin müdahalesinin başladığı görülüyor.

Görüntülerde, eylemcilerin ellerindeki taş, şişe ve havai fişekleri polise attığı, polisin de barikatı aşmak isteyen gruba önce TOMA'dan tazyikli su sıktığı, daha sonra biber gazıyla müdahale ettiği anlar yer alıyor.

Bazı eylemcilerin, müdahale sırasında sloganlar atarak TOMA'dan sıkılan sudan korunmak ve polisi yaklaştırmamak için çevredeki bazı eşyaları kalkan olarak kullanması da görüntülere yansırken, yüzünde maske bulunan bazı eylemcilerin çöp konteynerleriyle barikat kurmaya çalıştığı görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdarlılar size iyi uykular. Bir tek adam çıkmaz mı arkadaş karşı gösteri yapmaya. Yuhhh diyorum size. Mescidi Aksaya giren isreil polislerinden farkı kalmadı bu işin
    Cevapla
  • sidar akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    Cami yapımına bu kadar tepkinin olması gayet doğal?! Hangi yahudi bir Havra yapımına yahut hangi hıristiyan, kilise yapımına bu şekilde karşı çıkıyor bir örneği var mı? Ama bizde o kadar gelişmemiş beyin var ki.. müslüman bi ülkede camiyi sevmemekle, cami ve islam düşmalığını karıştıran mankurtlar bunu yapacak özgürlüğü bulabiliyor. Demek ki ülkemiz gayet özgürlükçü. Aynı protestolar Atatürkle ilgili bir proje için olsa, hepsi tutuklanır ve katıksız hapse atılır ömür boyu. Çünkü bu durum, ülkeyi din dil ırk ayrımı yaparak halkı isyana teşvik etmek ve ülkeyi kutuplaştırarak bölmeye yönelik kanunlara aykırı değil?! Bunlar 80 yıldır aydın olmuşlar üzerimize. Yerim sizin aydınlığınızı, adı aydın karanlık kişilikler.
    Cevapla
  • Nasihat 9 yıl önce Şikayet Et
    Maide Suresi 58.Ayet:)Birbirinizi (ezanla) namaza seslediğinizde, (o kâfirler) onu (ezanı ve namazı) bir eğlence ve bir oyun (vesilesi) edinirler. İşte bu, şu sebepledir ki gerçekten onlar öyle kötü bir toplumdurlar ki akıllarını kullanmazlar. (Zira akıl bu gibi yanlışlardan insanı engellediği gibi beyin sizlik de, hakkı bilmemeye ve onun la dalga geçmeye sebep olur.) İbni Abbâs (Radıyallâhu anhümâ)dan rivayet edildiğine göre; Rasûlullâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)`in müezzini ezan okuyup Müslümanlar namaza kalktığında Yahudiler: “Kalktılar, kalkmaz olasıcalar!” dediler. Onları rükû ve secde yaparken gördüklerinde de alay edip gülmeye başladılar, işte bunun üzerine Allâh-u Te’âlâ bu âyet-i celîleyi indirdi. Bu yüzden ulemâ: “Ezan sırf rüya ile de ğil, Kur’ân’ın açık nassıyla da sabittir!” demişlerdir. Âyet-i kerîmenin sebeb-i nüzûlüyle ilgili farklı rivayetler; ezanla ilgili görülen rüyalar; ezanla ilgili bazı hükümler; ezan ve müezzinliğin fazileti hakkındaki hadîs-i şerîf ve rivayetler ve ezanın tasavvufî manaları için bakınız: Rûhu’l- Furkan: 7/239-258
    Cevapla
  • Sezai 9 yıl önce Şikayet Et
    Cami istenmeyen yere niye yapıyorsunuz gelin bizim oraya yapın, Hadımköy Dr. Sadık Ahmet Cad. Bekleriz.
    Cevapla
  • gidilen yol yol değil.. 9 yıl önce Şikayet Et
    doğu illerinde devlet otoritesi bittiği gibi böyle giderse batı da aynı olacak gibi.. en azından plastik mermi ile böyle gösterileri durdurmak lazım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu