Orgenaral Atay'dan kritik Azerbaycan ziyareti

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay Azerbaycan'da Savunma Bakanı Hasanov ve Sınır Hizmetleri Komutanı Guliyev ile görüştü.

Orgenaral Atay'dan kritik Azerbaycan ziyareti
Orgenaral Atay'dan kritik Azerbaycan ziyareti
GİRİŞ 14.11.2014 13:10 GÜNCELLEME 14.11.2014 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov ve Sınır Hizmetleri Komutanı Korgeneral Elçin Guliyev ile görüştü.

KARDEŞLİĞİMİZ DAİMİ

Atay'ı bakanlıkta ağırlayan Hasanov, görüşmede, Azerbaycan-Türkiye askeri ilişkilerinin devamlı büyüdüğünü, stratejik ortaklık ve kardeşlik temelinde kurulan bu ilişkilerin daimi olduğunu söyledi.

"YUKARI KARABAĞ SORUNU İSTİKRAR İÇİN TEHLİKE"

Orgeneral Atay'ı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgilendiren Hasanov, Yukarı Karabağ sorununun bölgenin istikrarı için tehlike oluşturduğunu, sorunun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini istediklerini belirtti.

Atay ise kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkürlerini ileterek, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin tarihi köklere dayandığını, kardeşlik içerisinde olan iki ülkenin aynı zamanda birbiri için önemli ortak olduğunu ifade etti.

"ERMENİ İŞGALİYLE İLGİLİ KONUŞTUK"

Orgeneral Atay, daha sonra Devlet Sınır Hizmetleri Komutanlığı'nda Korgeneral Elçin Guliyev tarafından askeri törenle karşılandı.

İkili arasında yapılan görüşmede konuşan Guliyev, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiğini hatırlatarak, ülkenin sınır korumasının gelişimi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşılıklı ilişkilerin kendileri açısından önem arz ettiğini bildirdi.

Görüşmede, Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan-İran sınırının 132 kilometresinin Ermeni işgali altında olması ve bu bölgelerde yapılan kaçakçılık, Azerbaycan sınır muhafızlarının durumu ve benzer konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

YORUMLAR 1
  • EFE 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK GARİP GELİŞMELER OLUYOR GİZLİ BİR SAVAŞ SÖZ KONUSU KANIMCA GENEL KONJÜKTÜRE BAKTIGIMIZDA BAKALIM YAKINDA SU YÜZÜNE ÇIKAR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor