Afganistan’da Taliban'a yönelik operasyonlar

40 Taliban militanı öldürüldü

Afganistan’da Taliban'a yönelik operasyonlar
Afganistan’da Taliban'a yönelik operasyonlar
GİRİŞ 15.11.2014 13:58 GÜNCELLEME 15.11.2014 13:58

Afganistan’ın değişik bölgelerinde Taliban’a yönelik operasyonlarda 40 militan öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Kunduz, Kunar, Kapisa, Faryab, Lagman, Helmand ve Paktia vilayetlerinde düzenlenen operasyonlarda 40 Taliban militanının öldürüldüğü, 10'unun da yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, 1 militanın gözaltına alındığı ve Taliban tarafından Helmand, Badgiş, Ghor, Herat, Baglan ve Kandahar vilayetlerinde yerleştirilen 22 bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, son dönemde ülke genelinde Taliban saldırılarının artmasının ardından, Afgan Milli Polisi, Afgan Milli Ordusu ve Afgan Milli İstihbaratı güçlerinin ortak işbirliğiyle geniş çaplı operasyonlar başlattığını kaydetti.

Taliban ise yaptığı açıklamada, Kunar vilayetine bağlı Nari ilçesinde 3 önemli noktanın ele geçirdiklerini, 18 Afgan polisini öldürdüklerini, Afganistan’ın değişik bölgelerinde de örgütün düzenlediği onlarca saldırıda çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldüğünü iddia etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi