Diyarbakır'da 'Kürdistan' bayrakları

Diyarbakır'da adında 'Kürdistan' kelimesi geçen parti ve dernekler kurulurken, balkonlara 'Kürdistan' bayrakları asılıyor.

Diyarbakır'da 'Kürdistan' bayrakları
Diyarbakır'da 'Kürdistan' bayrakları
GİRİŞ 16.11.2014 12:52 GÜNCELLEME 16.11.2014 12:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği örgütlenme sorumlusu Roger Cağer, bağımsız bir Kürdistan'ı savundukları için bürolarının balkonuna Kürdistan bayrağı astıklarını söyledi.

Daha önce birçok kişinin ceza almasına yol açan 'Kürdistan' kelimesi ile 'Kürdistan bayrağı' çözüm süreciyle birlikte artık tabu olmaktan çıktı. 1946 yılında İran'da kurulan Mahabat Kürt Cumhuriyeti tarafından kullanıldıktan sonra bütün Kürtler tarafından kabul edilen yeşil, kırmızı, beyaz zemin üzerinde güneş bulunan Kürdistan bayrağı, artık bu isimle kurulan parti ve dernekler tarafından da kullanılıyor. 

Diyarbakır'da kentin merkezi konumunda bulunan Yenişehir semtinin Ofis Gevran caddesi üzerindeki bir binada açılan Türkiye Kürdistan Demokrat Parti il binasının balkonuna Kürdistan bayrağı asmasından sonra aynı cadde üzerinde Devrimci Demokrat Kürt Derneği'nin (DDKD) bulunduğu binada büro açılan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği temsilciliği de balkonuna Kürdistan bayrağı astı. 

Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği Örgütleme Sorumlusu Roger Cağer, 11 Ağustos 2013 tarihinde merkezi bürolarını Diyarbakır'da açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bağımsız bir Kürdistan'ı savunduğumuz için doğal olarak derneğimize de bu ismi verdik. Kürdistan'ın bayrağı da bellidir ve bu nedenle de büromuza bu bayrağı astık. Bu bayrak 4 parça Kürdistan'daki Kürtler tarafından kabul edilmiştir. Bu bayrağı tüm etkinliklerimizde de açıyoruz zaten. Kürdistan bayrağını astığımız için şimdiye kadar da herhangi bir kurumdan bir uyarı falanda almadık." 

Diyarbakır'da 1990'lı yıllara göre, rahat bir ortam bulunduğunu belirten Roger Çager, "Tabii bu rahatlık sadece çözüm süreci ile oluşmuş değil. Çözüm sürecinin etkisi olsa da sonuçta pek çok etken var. Bunun uluslararası etkenleri, AB'ye uyum yasaları, yıllardır Kürtlerin verdiği mücadelenin de büyük bir etkisi var" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Güneydoğu 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobani düştü düşecek derken Güneydoğu düştü :(
    Cevapla
  • yazmak kolay 9 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar başında yazmaktan ziyade gelin diyarbakırdan arsa, ev yer alın. iş kurun . burada yaşayın. şehirde denge olsun :))))
    Cevapla
  • Osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayarın hafızası var bu konular not ediliyordur. Zamanı gelince sonuçlarına katlanır.anası ağlar
    Cevapla
  • ÇALIŞKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ahhh memleketim, devlet içinde örğüt nasıl kururulur ! 7 bin şehitlerimizinn kanii ne olacakk ! Bu şehitler buşuna mı feda eylediler canlarınıı... Çözüm sürecine çözümm bulunn... Bunlar zıvana denen yerden çıkıp, bizlerle, bayragımızla, sınırlarımızla, Resmenn dalga geçiyorlar... Anliyoruz, savaş çıkmasın, lakinn böylee azınlık ve örgütlenmeler devlet eli dışındada olmasın.. Adamlar resmen biz bir kürdistan memleketi kuracagız diye bass bass bagırıyorlar.. olmuyorr başbakan, olmuoyr cumhurbaşkanıı.. olmuyorr AKP....
    Cevapla
  • yakup baş 9 yıl önce Şikayet Et
    kaşıyın şu yarayı kaşıyın , bir gün kaçacak in arasınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek