İsrail Dışişleri Bakanı Liberman:

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, “Kudüs’te Yahudi mahallelerinde yerleşim yeri inşasına yönelik hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyeceğiz” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman:
İsrail Dışişleri Bakanı Liberman:
GİRİŞ 16.11.2014 17:07 GÜNCELLEME 16.11.2014 17:07

Liberman, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier'le Kudüs’te bir araya geldi. Görüşme öncesinde Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili açıklamada bulunan Liberman, İsrail hükümetinin bu yerleşim yeri inşaatlarını durduracağını ya da kısıtlayacağını düşünenlerin yanıldığını söyleyerek, “Bağımsızlığımızı ve hakimiyetimizi savunacağız” ifadesini kullandı.

“Yahudi yerleşim yeri” tanımlamasını kabul etmeyeceklerini dile getiren Liberman, bu yerlerin İsrail’de geniş bir konsensüsün neticesinde inşa edildiğini iddia etti. Liberman "Kudüs’te Yahudi mahallelerinde yerleşim yeri inşasına yönelik hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

İsrail ve Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Liberman, söz konusu münasebetleri İsrail-Filistin ilişkisiyle "bağlantılandırmaya çalışmanın yersiz olduğunu" savunarak, “Bu ikisi arasında bağlantı kurmaya çalışmak istikrar ve normalleşmeye katkı sağlamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto