Kışlada PKK şarkısıyla halaya soruşturma

Kışlada Kürtçe şarkıyla halay çeken askerler hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Kışlada PKK şarkısıyla halaya soruşturma
Kışlada PKK şarkısıyla halaya soruşturma
GİRİŞ 19.11.2014 07:13 GÜNCELLEME 19.11.2014 07:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda PKK marşı olduğu iddia edilen Kürtçe şarkılarla halay çeken 50 asker hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7'nci maddesi gereğince 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan soruşturma yürütüldüğünü açıklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir süre önce soru önergesi verdi. Birtane önergesinde, 'Askerlikte Kürtçe ezgi söylemek yasak mıdır? Askerler hakkında açılan soruşturma hangi suç hakkında açılmıştır? Kürt sanatçı Delila'nın söylediği Dil dixwaze her cenge ile Awaze Çiya adındaki müzik grubunun söylediği 'Zap Zap Zape' şarkıları yasak mıdır?' diye sordu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞ

Soru önergesine cevap Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Soru önergesine konu teşkil eden görüntülerde yer alan askerler hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7'nci maddesinin 2'nci maddesi gereğince 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı tespit edilmiştir."

YORUMLAR 15
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    millet uzay çağında milletler uzaya çıkarken bizimkiler hala neden kürtçe halay çektinizin peşinde
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    kürtçe şarkıya karşı olan mı var.mazot kaçak elektrik kaçak canı istedimi yakıp yıkacak askerde pkk marşı söyleyecek sonra ben kürtçe şarkı söyledim diye devlet beni eziyyyy diye anıracak. kürtçe şarkı söyle kardeşim bir şey diyen yok ama haddini de bileceksin bir yerde
    Cevapla
  • kormak 9 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle kürt değilim onu belirteyimde sazanlar hemen atlamasın...Madem bu kadar korkuluyor bunlardan almasınlar askere...Birde ingiliz yada alman marşı söylenseydi kimsenin gıkı çıkarmıydı çok merak ediyorum...Bence bu insanları gereksiz yere tahrik edip ellerine koz veriyoruz bırakın söylesinler şarkılarını türkülerini...Ondan sonra da bunlar nankör bunlar hain genlerinde var bunlar vs...teranelerle kendimizi avutuyoruz...
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    eşkiya boş bırakılmaz...
    Cevapla
  • gizem 9 yıl önce Şikayet Et
    devletın bekcılıgını yapıyorlar sımdıde eglenıyorlar dıe sorusturmamı baslatıldı gercekten turkıye ne yapacagını sasrmıs maşallah cok da hızlısınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler