Hocalı katliamının uluslararası hukuki boyutu masaya yatırılacak

"Yüzyılın Vahşeti Hocalı’ya Uluslararası Hukuki Bakış" konulu panel Ankara'da düzenlenecek

Hocalı katliamının uluslararası hukuki boyutu masaya yatırılacak
Hocalı katliamının uluslararası hukuki boyutu masaya yatırılacak
GİRİŞ 18.11.2014 15:25 GÜNCELLEME 18.11.2014 15:25

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Soykırım Hakikatlerinin Tanıtılması Sosyal Birliği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen "Yüzyılın Vahşeti Hocalı’ya Uluslararası Hukuki Bakış" konulu panel yarın Ankara'da düzenlenecek.

Hocalı katliamının uluslararası hukuki boyutlarının masaya yatırılacağı toplantıya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil’in yanı sıra Azerbaycan’dan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bürokrat ve gazetecinin katılması bekleniyor.

"Hocalı, Bosna'dan sonraki en vahşi katliam"

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında 1992'de yaşanan gerginlikte Ermeni güçlerinin Hocalı'da 106'sı kadın, 83'ü çocuk 613 sivili öldürdüğü katliam sonucu, bin 500 kişinin ortadan kaybolduğuna ve Karabağ bölgesinde 1 milyon kişinin evlerini terk ettiğine işaret ederek "Hocalı, Bosna'da Sırpların yaptığı katliamdan sonra dünyanın gözleri önünde gerçekleşen en vahşice katliamdır" dedi.

Hocalı'da 25 Şubat gecesi masum ve silahsız kadın, yaşlı, özellikle de çocukların katledildiğine vurgu yapan Eren, "Bu olay, insanların derileri ve kafataslarının yüzüldüğü, hamile kadınların karınlarının deşildiği, ölülere işkence yapıldığı bir vahşettir. Ermenilerin vahşiliğinin asırlar boyu devam ettiğinin bir ispatı ve örneğidir" diye konuştu.

Gelecek yılın asılsız Ermeni iddialarının 100. yıl dönümü olduğunu anımsatan ve bu süreçte Ermeni meselesiyle Hocalı katliamını dünya kamuoyunda tekrar gündeme getirmek istediklerini ifade eden Eren, "Ermenilerin 1915-1918 yıllarında Anadolu'da, 1992-1993 yıllarında da Azerbaycan topraklarında katliam yaptığını dünyaya duyurmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler