"Yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: - Zaman zaman, bazı şartları kabul etmemiz, onların dedikleri bazı şeyleri yapmamız halinde yaptırımları kaldıracaklarını ima ediyorlar. Biz, yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız"

"Yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız"
"Yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız"
GİRİŞ 18.11.2014 16:24 GÜNCELLEME 18.11.2014 16:24

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Belarus olarak Ukrayna'da yaşanan olaylar nedeniyle kendilerine uygulanan yaptırımların kalkması için Batı ülkelerine yalvarmayacaklarını söyledi.

Lavrov, Rusya-Belarus yıllık dışişleri bakanları istişare toplantısına katılmak için bulunduğu Minsk'te, mevkidaşı Vladimir Makey'le bir araya geldi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Lavrov, Makey ile Rusya ve Belarus'un Batı ülkeleri, özellikle de Avrupa Birliği ülkeleriyle ilişkilerini konuştuklarını ifade etti.

Ukrayna'daki kriz sonrası oluşan cepheleşmenin ne Moskova'nın ne de Minsk'in seçimi olduğunu vurgulayan Lavrov, her iki ülkenin de çıkarlarının dikkate alındığı eşit şartlı ve karşılıklı yarar sağlayacak diyaloğa hazır olduğunu bildirdi.

Lavrov, "Rusya ve Belarus, Batı ülkelerinden yaptırımların kalkmasını talep etmeyecek. Zaman zaman, bazı şartları kabul etmemiz, onların dedikleri bazı şeyleri yapmamız halinde yaptırımları kaldıracaklarını ima ediyorlar. Biz, yaptırımların kalkması için Batı'ya yalvarmayacağız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu