Elazığ'ın 2023 ve 2050 hedefleri açıklanacak

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, ilin sosyal ve ekonomik gelişmesini sağlamak ve hedeflerini belirlemek için kurultay düzenliyor.

Elazığ'ın 2023 ve 2050 hedefleri açıklanacak
Elazığ'ın 2023 ve 2050 hedefleri açıklanacak
GİRİŞ 21.11.2014 16:14 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elazığ Kalkınma Kurultayı ile ilin sosyal ve ekonomik durumunu tespit ederek, mevcut sorunları, çözüm önerilerini ve ilin potansiyel gelişim alanlarını belirlemeyi, 2023 ve 2050 yılları için hedeflerinin ortaya konması bekleniyor.

Kurultay süreci ile ilgili detayların, Kurultay Yürütme Kurulu (Elazığ Valisi, Elazığ Belediye Başkanı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fırat Üniversitesi Rektörü) tarafından aktarılacağı 22 Kasım 2014 tarihli basın toplantısı Swıssôtel The Bosphorus, İstanbul’da yapılacak.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kurultaya ilişkin yapılan açıklamanın tam metni;

2014 yılı Şubat-Aralık dönemine yayılmış olan Kurultay sürecinin bütünü üç aşamadan oluşmaktadır.

Sektörlerin analiz edilmesi, sektörlerin önceliklendirilerek odak alanlarının belirlenmesi ve detaylı iş planlarının oluşturulması ve izleme alt sürecinin belirlenmesi çalışmaları yapılacaktır. 

Kurultay sürecinde iki kritik toplantı tanımlanmıştır.

Toplantı: 19-20 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Sektör analizleri paylaşılmış ve öncelikli sektörler; “Yeraltı Kaynakları”, “Su Ürünleri” ve “Turizm” olarak belirlenmiştir.

Toplantı: 29 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir ve sektörlere yönelik hazırlanmış planlar paylaşılacaktır. İlin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik gelecek stratejileri oluşturmak kadar, izlenebilir bir kalkınma modeli planlamak da Kurultayının ana hedefleri arasındadır.

29 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecek 2. Toplantıya hazırlık amacıyla;

Öncelikli sektörlerin strateji haritaları ve stratejik hedefleri oluşturulmaktadır. Farklı boyutlar gözetilerek tanımlanan hedefler, bütünsel bir ilişki hiyerarşisi içinde oluşturulmaktadır.  Hedeflerin ölçülebilirliklerini sağlamak için ölçüm göstergeleri ve söz konusu göstergelerin mevcut durumları tanımlanmaktadır.

Mevcut durumdan hareketle, ulaşılmak istenen rakamsal hedefler; kısa, orta ve uzun vade olarak belirlenmektedir. Tanımlanan her hedefe yönelik sorumlu ve kaynak ihtiyacı ayrıca tanımlanmaktadır. Proje hedefleri kaynak dengesini düşünerek yıllara göre dağıtılmaktadır.

Öncelikli sektörler dışında kalan sektörlerin ve sosyal sektörlerin gelişim ihtiyaçları da, öncelikli sektörlerden hareketle tanımlanmaktadır. Bu çalışmalar karma gruplarca yürütülmektedir.

Çalışmaların takibi ve sürdürülebilirliği için paydaşların katkısını sağlayacak bir kurgu tasarlanmaktadır. Her sektör için tanımlanan paydaş gruplarından seçilecek temsilcilerden sektör izleme komiteleri oluşturulmaktadır. Sektör izleme komiteleri dönemsel olarak toplanacak (3 aylık toplantılar) ve hedeflerdeki gelişmeleri göstergeler ışığında değerlendireceklerdir. Değerlendirme toplantılarının sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    elazigin kaderi bu daha 80 100 yil once ilcemiz olan malatya rahmetli ozalin sayesinde tum bolge mudurluklerini bizden caldi gerek ozal gerek sonraki donemlerde akp dahil elazig cantada keklik oldugu icin bugune dek hic e yakin hizmet gormusdur zaten var olan hava alanimiz pistleri dahil yeniden yapildi duble yol geldi ha gecenlerde gordum zaten var ve yeterli olan komurhan a bi kopru daha yapiliacak stadimiz yok ve bunun disinda hicbi icraat yok var olan seyleri yeniden yapmislar hepsi o
    Cevapla
  • hasan23 9 yıl önce Şikayet Et
    malatya milletvekilleri yine köstek olur arkadaşlar demedi demeyin özellikler öznur çalıka dikkat.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!