Güllüce'den 'domuz magazin haberi' cevabı

İstanbul Boğazı'nda görülen domuzla ilgili soruya "magazin haberi" demesiyle ilgili eleştirilen Bakan Güllüce, eleştirilere yanıt verdi:

Güllüce'den 'domuz magazin haberi' cevabı
Güllüce'den 'domuz magazin haberi' cevabı
GİRİŞ 21.11.2014 17:03 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi ile konuşmalar sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye İstanbul Boğazı'nda görülen domuzla ilgili soruya "magazin haberi" demesi soruldu.

Güllüce'nin cevabı şöyle oldu: "Evet öyle dedim, yine de diyorum. Niçin diyorum biliyor musunuz. Ben orada ne haldeydim. Balkanlar'da 100. soykırımın konuşması ve kongresindeydim. Bizim 5 milyon insanımız göçmüş, 1 milyon insanımız soykırıma uğramış. Orada insanlar ağlamışlar, fotoğraflar göstermişler. Birisi gelmiş bana diyor ki 'Denizde yüzen domuz ne?' Git kardeşim, şimdi magazini bırak. 'Ne domuzu, bırak şu magazini' dedim ben. Arkadaş, bu hataysa kabul ediyorum.

O andaki haletiruhiyemiz bizim. Profesörler sunumlar yapmışlar. Ben Balkanlı değilim ama Balkan ile çok ilgiliyim. Muhabbetim yüksektir. Bir de o olayı biliyorum, tarihe meraklıyım. O gün ben de o konferanstaydım. Şimdi o kadar acılar anlatıldı, sürgünler anlatıldı, slaytlar gösterildi, birisi gelmiş sana... Ne denizi ya. Haberim de yok bir şeyden kardeşim. Dolayısıyla dedim, 'Bırak şu magazini, ciddiyete bak. Bak burada tarih var ve soykırım var.'"

Bir milletvekilinin "O da tam zamanını bulmuş" diye seslenmesi üzerine Güllüce, "Yani, aynen öyle" dedi.

Güllüce'nin konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2015 yılı bütçesi ile 2013 yılı kesin hesabı kabul edildi.

YORUMLAR 1
  • EROL PARLAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakan sonuna kadar haklı ...Damdan düşer gibi ne o kardeşim her mevzunun vakti saati var..ama hinlik yapacaklarya....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?