Boğaz Köprüsü'ne sürpriz isim talebi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'de ziyaret ettiği cemevinin dedesi Ali Ekber Yurt, 12 maddelik bir talep listesi sunduklarını söyledi.

Boğaz Köprüsü'ne sürpriz isim talebi
Boğaz Köprüsü'ne sürpriz isim talebi
GİRİŞ 23.11.2014 21:05 GÜNCELLEME 23.11.2014 21:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yurt, bu talepler arasında Boğaz Köprüsü'nün isminin Şah İsmail olması talebi de olduğunu söyledi. Yurt, "Eğer dedik, Anadolu'da birlikte yaşayacaksak, Alevi-Sünni kardeş olacaksa Yavuz Sultan Selim de Şah İsmail de Türk kültür tarihinin iki önemli şahsiyetidir' dedik. İstanbul'da yapılan bir köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verilmişse neden İstanbul Boğaz Köprüsü'nün ismi de Şah İsmail Köprüsü olmasın. O zaman tam da kardeşlik köprüsü dedikleri o noktaya gelir." diye konuştu.

Alevi dedesinin Başbakan'a sunduğu listede ayrıca cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, özerk bir diyanet oluşturulması, zorunlu din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması, Alevi köylerine cami yapılmaması, aşure gününün resmi tatil ilan edilmesi gibi talepler de bulunuyor.

YORUMLAR 11
  • Mehmet Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Şah İsmail bu topraklarla savaşmış. Ne alaka yani. Savaşı İstanbula mı taşıyalım. Yok mu bu topraklardan önerilecek bir isim. Bu şuna benzer Fatih Sultan Mehmet köprüsüne karşı Balkan kardeşliği için Kont Drakula köprüsü yapalım.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak Gazneli Mahmud koyalım, ne alaka ya...
    Cevapla
  • TürkOğluTürk 9 yıl önce Şikayet Et
    alevileri, müslümandan ayıran bu işte.renklerini belli etmiş.Allah ım şu memlekete Yavuz Selim Han'ın 100 DE 1 i kadar bir adam lütfeyle.şu dertlerden kurtulalım.
    Cevapla
  • Ayhan Altun 9 yıl önce Şikayet Et
    Din derslerinin kalkmasi demek ileride dinsizlerin cogalip simdiki vatan hainleri gezi zekalilar ve parelelcilerin olusmasi demektir.Benim sizlere tavsiyem gelin sizlerde islama girin huzur bulursunuz.
    Cevapla
  • cihat 9 yıl önce Şikayet Et
    sah ismail siiler ve azeriler tarafindan seviliyor ama maalesef aleviligin bugun sapkin kesimleri ondan sonra cikmistir. 4 halifeye acikca hakaret eden camiyi red eden sah ismaildir, sah ismailden sonra gelen hukumdarlar kendileri bunu itiraf etmistir ve sah ismaili alevilik ve sunniligi birbirinden kopardigi icin elestirmislerdir, google a yazin daha fazlasini okuyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı