Diyanet açıkladı! Kısırlaştırmak caiz midir?

Diyanet İşleri Başkanlığı, hayvanların kısırlaştırılmasının dinen caiz olmadığını açıkladı.

Diyanet açıkladı! Kısırlaştırmak caiz midir?
Diyanet açıkladı! Kısırlaştırmak caiz midir?
GİRİŞ 24.11.2014 03:03 GÜNCELLEME 24.11.2014 07:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dinişleri Yüksek Kurulu’na gelen bir soru üzerine hayvanların kısırlaştırılamayacağı yönünde görüşbildiren Diyanet, ''Hayvanların yeme içme ihtiyaçlarını engellemek uygun olmadığı gibi, cinsel ihtiyaçlarını engellemek de uygun değil'' dedi.

SADECE O DURUMDA OLABİLİR

Hayvanların da çoğalma hakkının bulunduğuna yer verilen yorumda, sadece toplum yararının söz konusu olduğu durumlarda ve ekolojik dengeyi bozmamak kaydıyla kısırlaştırılmalarının meşru görülebileceği belirtildi.

YORUMLAR 2
  • ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    gelecek neslin devamı için üremeleri şart .doğadaki tüm canlıların sayılarını allah dengeler .evde varsa bakamayacak durum hasıl olursa evdeki canınızı kısırlaştırabilirsiniz .hocadan duymuştum .ama doğada yaşayan kedi ve köpekleri rahat bırakın .kısırlaştırılan kedilerde bir iki yıla ölürse ne olacak .? neslin devamı ve doğa dengesi nasıl düzenlenecek .farelerin çoğalmaması kedilerin avcılığı sayesinde .allah boşunamı yaratmış her bir canı .zaten çok uzun yaşamıyorlar zavallılar sokaklarda ama hastalıktan ama araç ezmesinden işte kısır canlarda bu şekilde ölürse sokaklarda kedi kalmaz .sonra farelerden hastalık başlar .
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    ayeti kerime açık ( allahın yaratışını değiştirmeyin). bu genler içinde geçerli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler