İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Son bu birkaç günde iyi ilerleme kaydettik ve devam eden bazı önemli boşluklarla nasıl başedeceğimize yönelik yolları birlikte araştırdık"

İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması
İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması
GİRİŞ 24.11.2014 22:28 GÜNCELLEME 24.11.2014 22:28

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İran'la yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Bizim açık hedefimiz, birkaç ay içerisinde İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası endişeleri giderecek kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile BM Güvenlik Konseyinin daimi beş üyesi ve Almanya'dan oluşan, "5+1 ülkeleri" arasında yürütülen nükleer müzakerelerin planlanmış son turunun tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Hammond'ın ifadelerine yer verildi.

Açıklamada bugün bir anlaşmaya varmanın mümkün olmayacağı sonucuna vardıklarını belirten Hammond'ın, müzakerelerin önümüzdeki yıl hazirana kadar uzatıldığını söylediği kaydedildi. Bakanlık açıklamasında Hammond'ın şu sözlerine yer verildi:

"Son bu birkaç günde iyi ilerleme kaydettik ve devam eden bazı önemli boşluklarla nasıl başedeceğimize yönelik yolları birlikte araştırdık. Bunlar çok karmaşık konular ve çetin müzakereler. Uzatmak, durduruldu anlamına gelmiyor. Müzakerelere Aralık ayının başında devam edeceğiz. Bizim açık hedefimiz, birkaç ay içerisinde İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası endişeleri giderecek kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak. Müzakereleri uzatmak bunu başarmak için ekstra alan ve zaman imkanı verecek."

Müzakerelerde İran, yaptırımların kaldırılmasını, P5+1 ülkeleri ise nükleer faaliyetlerin durdurulmasını istiyor.

Taraflar arasında "uranyum zenginleştirme düzeyi ve yaptırımların nasıl kaldırılacağı" konularında anlaşmazlıklar bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar