Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

TÖRKAD Başkanı Alkış: "Suriye'de 2011'den bu yana 9 bin 411 kadın katledildi"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü
GİRİŞ 25.11.2014 16:40 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:40

Töre Cinayetlerini Önleme Ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı Zeynep Alkış, "Suriye'de 2011'den bu yana 9 bin 411 kadın katledildi" dedi.

Alkış, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada Filistin'de ve özellikle Suriye'de yaşanan savaşın en büyük mağdurlarının kadınlar olduğunu belirtti.

Yapılan bir araştırmada son 10 yılda yaşanan savaşlarda 1 milyona yakın kadının dul kaldığını kaydeden Alkış, "Bu dul kalan kadınlar çocuklarını korumak ve kollamak amacıyla ülkesinden göç etmiş yada bir mülteci kampına sığınmıştır" dedi.

Uluslararası kuruluşların kadın hakları konusunda iki yüzlü davrandığını savunan Alkış, özellikle İslam coğrafyasında kadınlara yönelik katliamlara sessiz kalındığını kaydetti.

"Kadın dernekleri katliamlara sessiz"

"Gazze'de bir yılda 300 kadın öldürüldü. Suriye'de 2011'den bu yana 9 bin 411 kadın katledildi" ifadesini kullanan Alkış, şöyle devam etti:

"Esed'in yaptığı katliamlarda öldürülen kadınların yarısından fazlasını daha anne olmamış genç kızlar oluşturuyor. Aynı şekilde Myanmar'da budizm katliamı yapılıyor. Bütün dünya bu konuda gözünü kapamış durumda. Burada da yapılan bütün vahşetin bedensel olarak sonuçlarına katlananlar yine kadınlardır. 'Bedenime dokunma, bana kimse karışamaz' diyen kadın örgütleri bu katliama sessiz kalmaktadır."

Alkış, her kadının yaptığı fikir eyleminin kendine göre kutsal olduğunu ancak empati kurarak dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan bütün kadınlara duyarlı olunmasını istediklerini söyledi.

BM'nin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün önemine göre hareket etmesini istediklerini dile getiren Alkış, "BM, İslam coğrafyasında yaşanan kadın katliamlarına 'dur' demesi gerekir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'