Almanya'da Noel hazırlığı

Berlin'de Noel öncesi ışıklandırılan tarihi meydanlarda kurulan pazarlarda şeker, çikolata ve hediyelik eşya satışı yapılıyor

Almanya'da Noel hazırlığı
Almanya'da Noel hazırlığı
GİRİŞ 26.11.2014 13:18 GÜNCELLEME 26.11.2014 13:18

Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel öncesi ışıklandırılan tarihi meydanlarda pazarlar kuruldu, şeker, çikolata ve hediyelik eşya satışları başladı.

Hristiyanların dini bayramı Noel'in yaklaşması nedeniyle başkent Berlin'deki tarihi "Alexanderplatz" ve "Gendarmenmarkt" meydanları ışıklandırıldı. Buralarda kurulan ve şeker, çikolata ile hediyelik eşya satışı yapılan pazarlara ise hem Almanlar hem de turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Alexanderplatz'da hediyelik eşya satan Nadine Müller, turistlerin yoğun olarak geldiği meydanda stant açmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Ağırlıklı olarak turistlerin olduğu alanda olduğumuz için işlerimiz gayet iyi. Her gün 10-22 saatleri arasında çalışıyoruz" dedi.

Noel'in eskisi gibi olmadığını söyleyen Müller, "Önceden çocukluğumuzda Noel hikayeleri dinlerdik. Yaşımız ilerledikçe bu hikayeleri unutmaya, hediyeler almaya ve Noel'i alış verişten farklı bir şey olarak görmemeye başladık" ifadelerini kullandı.

Noel pazarlarında 15 yıldan beri stant açtığını söyleyen Christian Buchal ise babasından öğrendiği bu işi uzun yıllar sürdürmek istediğini kaydetti.

"Standın kurulumunda büyük emekler harcadık. Umarım geçtiğimiz yıl olduğu gibi işlerimiz bu yıl da işlerimiz iyi gider ve iyi satışlar yaparız" diyen Buchal, iki gün önce başlayan pazardaki satışlardan şu an için memnun olduğunu söyledi.

Çeşitli kentlerde kurulan Noel pazarlarının 26 Aralık'a kadar açık kalacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak