Bosnalı kurban yakınlarından ICTY Başkanı Meron'a tepki

Bosna Hersekli savaş mağduru kurban yakınları, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı Meron'un istifasını istedi

Bosnalı kurban yakınlarından ICTY Başkanı Meron'a tepki
Bosnalı kurban yakınlarından ICTY Başkanı Meron'a tepki
GİRİŞ 27.11.2014 16:56 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:56

Bosna Hersekli savaş mağduru kurban yakınları, Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) Başkanı Theodor Meron'un istifasını istedi.

Meron, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında kurban yakınlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Soykırım Kurbanları ve Tanıkları Derneği Başkanı Murat Tahiroviç, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meron ile yaptıkları görüşmede, özellikle ICTY'nin son dönemde verdiği kararları ele aldıklarını söyledi.

Görüşme sırasında kurban yakınlarının mahkemenin verdiği kararları ağır şekilde eleştirdiğini anlatan Tahiroviç, "Tüm bunların en büyük sorumlusunun Meron olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Tahiroviç, sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde geçici olarak serbest bırakılan savaş suçu zanlısı Sırp Radikal Partisi Genel Başkanı Voyislav Şeşely'in, serbest kaldıktan sonra yaptığı konuşmaların yer aldığı bir dosyayı Meron'a sunduklarını belirterek, "Bu tür açıklamaların doğrudan kurban yakınlarına zarar verdiğini ifade ettik. Şeşely'in bu tür açıklamalarından dolayı Şeşely'in Lahey'e geri çağrılması gerektiğini kendisine ilettik" ifadesini kullandı.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Hatica Mehmedoviç de mahkemenin son dönemdeki yanlış kararlarından dolayı, görüşme sırasında Meron'dan istifa etmesini istediklerini söyledi.

Mehmedoviç, "Meron ve ICTY Başsavcısı Serge Brammertz'den istifa etmelerini, hakimlerin görevden alınmasını ve yerlerinde sorumluluk sahibi hakimlerin atanmalarını talep ettik" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!